eur:
394.45
usd:
369.83
bux:
65241.76
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: MKSZ / Kovács Anikó

Hosszú beszélgetéssel gyógyította a sebeket a női válogatott

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, igyekeztek kitisztítani a gondolataikat a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi játéknapja előtt.

"Büszke vagyok a csapatra, hogy így le tudtuk hozni a meccset" - mondta a dán edző. Csapata pénteken 16-10-es első félidő után 28-27-re kikapott Romániától a csoportkör utolsó fordulójában, ezért nem jutott a középdöntőbe, majd vasárnap az alsóházi rájátszásban 34-26-ra legyőzte Argentínát.

"Még most is nagyon fáj a románok elleni vereség, de tegnap igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat.

Átbeszéltük, mire koncentráljunk, és végül biztosan nyertünk. Holnap nem akármilyen meccsel zárjuk a tornát" - nyilatkozta Kim Rasmussen. A magyar együttes hétfőn a címvédő és Európa-bajnok franciákkal találkozik az Elnök Kupa döntőjében, amelynek tétje a 13. hely.

A szakvezető a meccs előtt két helyen változtatott, és az egyik becserélt játékos, Kiss Nikoletta hét lövésből öt gólt szerzett a dél-amerikaiak ellen.

"Nagyon nehéz volt, hiszen az első világbajnokságomon ez volt az első meccsem, de próbáltam mindent beleadni, és segíteni a lányoknak. Néha megmutatkozott az izgalom, ezért voltak hibáim, de igyekeztem ezen mihamarabb túlesni" - mondta az Érd jobbátlövője.

Hozzátette, kell még egy tisztességes meccset játszaniuk, a franciák ellen is megpróbálnak maximálisan helyt állni, és emelt fővel hazatérni.

Kiss elárulta, volt egy hosszú, közös beszélgetésük, amelyen megpróbálták feltárni, mik lehettek a gondok - nem csak szakmailag, hanem csapatszinten is - a románok elleni találkozón.

"Ebben előre tudtunk lépni, ezért azt hiszem, legközelebb előbb összeülünk" - fűzte hozzá.

Háfra Noémi az argentinok ellen 11 kísérletből hat gólt dobott. A meccs után úgy fogalmazott, nagyon mély gödörből kellett indulniuk, de csapatként talpra álltak.

"Megbeszéltük, hogy meg kell mutatnunk, igenis az a csapat vagyunk, amelynek ott kellett volna lennie a legjobbak között. Sajnos ez nem sikerült, de az utolsó pillanatokig küzdeni kell"

- nyilatkozta.

A Ferencváros átlövője elárulta, a románok elleni meccs után egész éjszaka gondolkozott rajta, mi lehetett a probléma, de ezt hamar le kellett zárniuk, mert következett az újabb mérkőzés.

"Meg kell mutatnunk, hogy van még bennünk. Érdekes párosítás, hogy a franciákkal találkozunk. Az utolsó meccs is fontos lesz számunkra, küzdeni fogunk, és közben a többieknek is szurkolunk, hogy azok kerüljenek az élmezőnybe, akik nekünk számítanak" - mondta Háfra.

A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar válogatott akkor jut ki a márciusi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon. Az Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×