eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíját megelőző parádéra a szahíri pályán 2019. március 31-én.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Wéber Gábor: három út áll Vettel előtt

Egyértelműen lezárult egy korszak Sebastian Vettel pályafutásában - mondta az InfoRádió Célegyenes című műsorában Wéber Gábor Forma-1-es kommentátor a négyszeres világbajnokról. Szerinte egyelőre nem látszik, hogy a német pilóta kijöhet-e a mostani gödörből, ráadásul a hibái is egyre súlyosabbak.

Sebastian Vettel a legutóbbi 27 futamból kilencszer szenvedett balesetet. Ezeket vagy maga okozta, vagy versenybalesetekről volt szó, amelyekből rosszul jött ki vagy kiesett – mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor Forma-1-es kommentátor.

Kifejtette: a belső problémákról nem tudunk, ha csak maga nem magyarázza el, ezeket a közvetlen környezet ismeri. Nehéz megmondani, hogy ez van-e a háttérben, vagy pusztán a versenyzői öregedés.

„Tendenciát látunk kibontakozni. Látszik Vettel testbeszédén, a kommunikációján, tetten érhető az önbizalmán, ami gyakorlatilag nincs az autóban ülve, miközben azon a szinten és tempón akar és tud vezetni, mint korábban. De pont ezért több benne a hiba, mint korábban” - emelte ki a szakértő.

A Red Bullnál, majd a Ferrarihoz kerülve az elején szinte hiba nélkül vezetett, így tudott sorozatban négy vb-címet nyerni. Most azonban mintha egy más Vettelt látnánk az autóban az elmúlt egy-két évben, és ez egyre rosszabbá válik – vélekedett, hozzátéve, hogy a 32 éves versenyző gödörben van.

Wéber Gábor szerint magyarázhatatlan hibákat követett el a német pilóta az Olasz és Brit Nagydíjon is.

„Maga alatt van, megcsömörlött a Ferrari sikertelenségétől.

Bár futamokat nyert az olasz istállóval, de nem volt esélye vb-címet nyerni. Amikor lett volna esélye tavaly, akkor jöttek a ki nem kényszerített hibák” - hangsúlyozta.

Annak, ahogy Vettelt ismertük, vége van. A 11 év a toro rossós monzai győzelemtől a mostani monzai kudarcig keretbe foglalja pályafutását, és egy másik fajta karrier folytatódhat – közölte a kommentátor.

Wéber Gábor emékeztetett: Vettel 32 éves, ezért szerinte "a dalnak emiatt még nincs vége", még rengeteg lehetősége lenne világbajnoki címe(ke)t nyerni.

Úgy látja, három lehetőség áll a német pilóta előtt.

  • visszavonul a szezon végén, ha tényleg annyira megcsömörlött a Ferrarinál,
  • ideiglenesen fejezi be egy évre, 2021-ben az új szabályokkal visszatér,
  • visszamegy a Red Bullhoz Max Verstappen mellé, és felvállalja a kihívást.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×