INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

vizes-vb

budapest

fina masters

Úszóverseny a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.

Újra vizes-vb lesz Budapesten

Infostart / MTI

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött a dél-koreai Kvangdzsuban.

A jelenleg is zajló világbajnokság helyszínén a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

Budapest - amely tavalyelőtt Balatonfüreddel közösen rendezte meg a vizes sportágak csúcseseményét - Perth (1991, 1998), Róma (1994, 2009), Barcelona (2003, 2013), Fukuoka (2001, 2021) és Kazany (2015, 2025) után a hatodik olyan város lesz, amely két vb-nek is otthon ad.

A végső szavazást megelőző döntő prezentációt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos és Szántó Dávid, a Magyar Úszószövetség nemzetközi vezetője tartotta. A pályázati bizottság társelnökeként jelen volt Wladár Sándor olimpiai bajnok, a MÚSZ elnöke, továbbá a bizottság tagjaként vett részt az eseményen Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, Kemény Dénes, szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok vízilabda edző és a munkában részt vett Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is – olvasható a Magyar Úszószövetség és a Fürjes Balázs vezette magyar pályázati csapat hivatalos közleményében.

Kvangdzsu, 2019. július 21.
Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár (j2), Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (b2) és Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke (b) a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a FINA döntött a dél-koreai vizes világbajnokság helyszínén.
MTI/Kovács Tamás
Fürjes Balázs, a pályázat vezetője, Budapest fejlesztéséért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős államtitkár (j2), Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (b2) és Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke (b) a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot. MTI/Kovács Tamás

A döntés kapcsán Julio C. Maglione, a FINA elnöke emlékeztetett rá, a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja.

Fürjes Balázs, a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos elmondta, hogy

a FINA döntése a bizalomról szól.

A világ egyik legtekintélyesebb nemzetközi sport szervezete megbízik a magyarokban, megbízik Budapestben, sokra tartja Magyarországot. A siker elsősorban a magyar bajnokok, a magyar sport és Budapest sikere – tette hozzá.

A pályázat során olyan országokkal versenyeztünk, mint Kína, Egyesült Államok, Ausztrália, Szerbia vagy Ukrajna, bár az amerikai Greensboro visszavonta jelentkezését.

„A vizes vb-re tízezrek érkeznek külföldről, tömegével jönnek a tehetős, sokat költő vendégek. Emellett a nagyvilágban százmilliók látják Budapest legszebb arcát a televízióban, újságokban, online felületeken, ami felbecsülhetetlen reklámértékkel bír. Budapest még ismertebb, még kedveltebb és még látogatottabb lesz.

Újra együtt szurkolhatunk a magyar győzelmekért, ami összekovácsolja a nemzetet, erősíti a magyarok önbecsülését és az összetartozást”

– fogalmazott Fürjes Balázs.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018