eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma
A debreceni Dombi Tibor a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának DVSC-TEVA - Szombathelyi Haladás mérkőzésén a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban 2012. szeptember 29-én. A címvédő Debrecen 2-0-s győzelemmel otthon tartotta a három pontot a Haladással szemben a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában, ezzel feljött a második helyre.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

45 évesen leérettségizett a volt válogatott futballista

Dombi Tibor azért vágott bele a tanulásba, hogy megkaphassa az UEFA A licences edzői képesítést, amelyhez szükséges az érettségi bizonyítvány is.

"Olyan lett az eredményem, mint a rádió kívánságműsora, kettőtől ötig" - mondta a korábbi 35-szörös válogatott futballista a Blikknek. A debrecenei futball-legenda lassan harminc éve, hogy megszerezte a helyi élelmiszeripari szakmunkásképzőben a hentesszakmát, de most az újabb edzői képesítésért szüksége volt a középfokú végzettségre. Az edzői tanfolyamot is végezte a tanulással párhuzamosan, és közben a Debrecen U19-es csapatának másodedzője.

Szombatonként az iskolában kezdett, aztán rohant mérkőzésre, végül vissza az órákra. Egy alapítványi iskolába járt, türelmesek voltak vele. Rengeteg osztályozó vizsgája volt menet közben, ráadásul az átszervezések miatt az elvileg két esztendőt egy év alatt kellett teljesítenie az érettségiért.

A sikeres vizsga után megkaphatja a munkájához szükséges edzői licencet. Hamarosan kezébe kapja az érettségi bizonyítványt. A másolatát el kell küldenie az edzőtovábbképzés vezetőinek bizonyítékként, hogy valóban megszerezte, aztán hozzájut a régóta vágyott A licences képesítéshez.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×