eur:
393.83
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szenzációs magyar győzelem Duisburgban

Két érmet nyert a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros a duisburgi Világkupa zárónapján.

A rendkívül fontos olimpiai számban, 500 kenu párosban a magyar kettős fantasztikus versenyzéssel nyert aranyérmet úgy, hogy megelőzte nagy riválisát, a verhetetlennek hitt Laurence Vincent-Lapointe, Katie Vincent kanadai párost is. Ez a két egység kiemelkedett a mezőnyből, a végén pedig 0,3 másodperc döntött a Balla, Devecseriné egység javára.

“Sokkoló vereséget szenvedett a két éve veretlen kanadai páros. Balla Virág és Takács Kincső győzelme is mutatja, hogy milyen gyorsan fejlődik a női kenu” – írta hírlevelében a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség.

„Mi is azt gondoltuk, hogy a kanadai lányok fogják nyerni a számot, de nagyon boldogok voltunk, amikor felpillantottunk a nagy kivetítőre, és láttuk, hogy mi győztünk. Csak nyomtuk, és arra figyeltünk, hogy tökéletes legyen a technikánk” – mondta Balla Virág.

A magyar kettős a szenzációs győzelem után 200-on is rajthoz állt, és egy bronzérmet ott is begyűjtött, Balla Virág így két arannyal és egy bronzéremmel térhet haza. A férfi kajak párosok 200 méteres versenyében is született magyar érem, az Apagyi Levente, Csizmadia Kolos duó végzett a második helyen, míg a nőknél ugyanebben a számban a Kiss Blanka, Malcsiner Eszter kettős ötödikként zárt.

Bár nem tervezte, de a nap végén Adolf Balázs egy kölcsönhajóval elindult 5000 méteren, és a fiatal kenus remek versenyzéssel ezüstérmes lett.

A mieink kisebb csapattal utaztak az idei második Világkupára, de így is nyertek két arany-, három ezüst- és három bronzérmet Duisburgban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×