eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Faragó Tamás: a vízilabdában mindig van bunyó

Felfüggesztette Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnokának játékjogát a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága, miután a játékos az OSC elleni bajnoki mérkőzésen a vízben megütötte Burián Gergelyt. Az óbudaiak játékosa ezután vérző orral szállt ki a medencéből. Faragó Tamás szerint arról is érdemes beszélni, hogy a pofont a két játékvezető nem vette észre.

„A vízilabdában mindig van bunyó” – szögezte le az esetről nyilatkozó Faragó Tamás olimpiai bajnok. Az InfoRádió állandó sportági szakértője hozzátette: ennek ellenére különbséget kell tenni a szándékos, brutális pofon és a mérkőzés hevében elkövetett durvaságok között.

Jelen esetben az történt, a világ egyik legjobb játékosa ököllel behúzott Burián Gergelynek, aminek következményeként a fegyelmi bizottság jogosan eltiltotta – összegezte Faragó Tamás, aki hozzátette: mindketten nála kezdtek vízilabdázni.

Az olimpiai bajnok szerint az esetnek volt előzménye, ami lehetett valamilyen beszólás, „ami miatt elszakadt a cérna”.

„A kellő büntetéssel le is lehet zárni az ügyet, és nem kell – szerintem – ilyen bulvár történetet faragni belőle, mert a vízilabdában mindennaposak az ilyen történések”

– fogalmazott.

Faragó Tamás úgy vélekedett, Varga Dénes tisztában van azzal, hogy megbukott, így elfogadja majd a bizottság végső döntését és vállalja a felelősséget. Szerinte a két klub megegyezése és a fegyelmi döntés alapján néhány mérkőzéses eltiltást kap a játékos, pénzbüntetésre számíthat vagy esetleg a válogatottban való szereplésért járó jutalmazás megvonásával fegyelmezik. „És az élet megy tovább” – tette hozzá.

A szakértő kiemelte:

arról is érdemes említést tenni, hogy a pofont a mérkőzést irányító két játékvezető nem vette észre.

A legegyszerűbb az lett volna, ha valamelyik bíró ott helyben négy perces kiállítással bünteti a játékost – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a vízilabdában továbbra is vannak olyan helyzetek, amivel foglalkozni kell.

A szerdai Ferencváros-Eger meccsen Varga Dénes nem szerepelhet. Faragó Tamás szerint csapata így is elég erős, rendelkezik elég tartalékkal, így a győzelemre a válogatott játékos nélkül is esélyes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×