eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Ernesto Valverde, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub vezetőedzője sajtóértekezletet tart Barcelonában 2019. április 15-én, egy nappal a Manchester United elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Újra támadnak a meglepetéscsapatok

A Barcelona a 2015-ös címnyerése óta nem jutott olyan messzire a labdarúgó Bajnokok Ligájába, mint ahova eljuthat, ha kedd este sikerrel veszi a Manchester United elleni visszavágót. A Juventus az elmúlt húsz évben, ha bejutott az elődöntőbe, mindig lépett onnan még egyet. Ma este is esélyes az Ajax ellen. Ám a nyolcaddöntők meglepetését éppen az a két csapat okozta, amely most vendégként lépve pályára esélytelenebbnek tűnik. De akkor is azok voltak…

A Barcelona 2013 óta nem szenvedett vereséget a Camp Nouban Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ráadásul ebből a harminc meccsből huszonhetet megnyert, három döntetlen mellett. Így aztán a múlt, még a Manchester United nagyszerű márciusi párizsi győzelme, a PSG kiejtése ellenére is, a katalánok mellett szól. Az Old Trafford környékén, persze, nyilván sokszor emlegették az elmúlt napokban Ole Gunnar Solksjaer, a mostani menedzser „mágiáját”, emlékezve arra, hogy éppen húsz évvel ezelőtt, 1999-ben, a Sir Alex Ferguson által dirigált „vörös ördögök” 0-1-ről fordítottak a kilencvenedik percet követő néhány perces hosszabbításban a Bayern München elleni BL-döntőben, éppen a Camp Nouban.

Az Old Traffordon 1-0-ra nyert a Barcelona, az angolok a nyolcaddöntőben nehezebb helyzetből indultak, mert akkor kétgólos hátrányból kezdtek a PSG ellen.

Ernesto Valverde visszatér a háromcsatáros játékhoz (legalábbis a barcelonai Sport szerint), de nem Coutinho játszik Messi és Luis Suárez mellett, hanem az első mérkőzés óta felépült Ousmane Dembélé. Coutinho sorsa továbbra is bizonytalan, a hírek szerint ügynöke szerdán tárgyal majd a klub elöljáróival, sajtóhírek szerint a legvalószínűbb célállomás a Juventus a számára, esetleg Paulo Dybaláért cserébe.

A Manchester Unitedben Romelu Lukaku lesz a center, mögötte Rashford, Pogba és Lingard is játszik. Luke Shaw eltiltása miatt nem léphet pályára. A párharc győztese az elődöntőben a Liverpoollal vagy a Portóval találkozik majd.

A Juventus kedvezőbb helyzetben várja az Ajaxot, mint márciusban várta az Atlético Madridot – nem kell hátrányból kezdenie a meccset. Az amszterdami 1-1 után akár a gól nélküli döntetlen is elég az olaszoknak, de az ottani sajtó felettébb valószínűtlennek tartja, hogy ne essen majd gól a mérkőzésen. Massimiliano Allegri visszatér az alapcsapatához, amelyből szinte mindenki pihent a SPAL ellen szombaton elveszített bajnokin. Cristiano Ronaldo szerezte a Juve eddigi minden 2019-es BL-gólját, s elsősorban benne bíznak a visszavágó előtt is az Öreg Hölgy hívei. Pályafutása eddigi 21 BL-negyeddöntőjében 24 gólt szerzett, ami, aligha kell hangsúlyozni, elképesztő mérleg.

Az Ajax még veretlen az idei kiírásban idegenben, ugyanakkor még soha nem tudta legyőzni a Juvét Torinóban. Most sem kell, persze, feltétlenül nyernie, elég lehet a döntetlen is, ha tud gólt szerezni. A hollandok közül az eltiltott Tagliafico hiányzik majd, Frenkie de Jong játéka pedig kétséges.

Mindkét mérkőzés este kilenc órakor kezdődik, a barcelonait az M4, a torinóit a Spíler2 közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×