eur:
393.19
usd:
367.87
bux:
66054.22
2024. április 24. szerda György
Liu Shaolin Sándor (b), miután aranyérmet nyert másodikként célba érő öccse, Liu Shaoang (j) előtt a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méterén 2019. január 12-én.
Nyitókép: Vincent Jannink

Kettős Liu-siker az Eb-n 1500 méteren

Az aranyat és az ezüstöt is elhozták.

Az aranyérmes Liu Shaolin Sándor és az ezüstérmes Liu Shaoang révén kettős magyar siker született 1500 méteren a hollandiai Dordrechtben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság szombati napján.

A testvérpár, ahogy az elődöntőben, úgy a fináléban is tökéletesen összedolgozott a siker érdekében, és végül a 23 éves Liu Shaolin pályafutása második Eb-diadalának örülhetett a 2017-es, torinói kontinensviadalon 1000 méteren aratott győzelmét követően. A közvetlenül mögötte célba érkező 20 esztendős öccse hatodszor állhat dobogóra Eb-n: ez volt a negyedik ezüstje két bronz mellett.

A nők negyeddöntőjében Bácskai Sára Luca nem tudta borítani a papírformát. A legrosszabb, ötös pozícióból rajtolt, ami önmagában nem túl bíztató a legrövidebb távon. Végül csak brit riválisát tudta megelőzni, azaz negyedikként ért célba, ez pedig a búcsút jelentette számára.

Jászapáti Petra viszont óriási bravúrt mutatott be abban a futamban, melyben az 1500 méteren aranyérmes, egyúttal 1000 méteren olimpiai bajnok Suzanne Schulting és a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie szerepelt. A 20 éves szegedi versenyző a negyedik pozícióból rajtolt, azaz mindenképpen előznie kellett, hogy továbbjutó helyre kerüljön, s ezt egy nagyszerű manőverrel, belső ívre kerülve tette meg Christie-vel szemben, aki így csupán harmadik lett és kiesett.

Jászapáti Petra az elődöntőben is közel állt a bravúrhoz, de ott két ezred miatt lecsúszott a fináléról. A legrosszabb, ötös pozícióból rajtolva előbb német, majd egyik holland riválisát előzte meg, aztán ledolgozta hátrányát a második helyen korcsolyázó Martina Valcepinával szemben, aki ráadásul megbotlott az utolsó kanyar kijáratánál, így ütemet vesztett, ami esélyt kínált a magyar versenyzőnek, hogy kívül kigyorsítva megelőzze, de a célfotó az olasz címvédőnek kedvezett.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×