eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Háfra Noémi (k), valamint Gabriela Perianu (b) és Cristina Laslo, a román válogatott játékosai a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Női kézilabda Eb - magyar is bekerült az álomcsapatba

 A Ferencváros junior világbajnok balátlövőjét, Háfra Noémit is beválasztották.

Az európai szövetség szavazásán csütörtöktől szombatig posztonként öt jelöltre lehetett voksolni a torna okostelefonos alkalmazása segítségével a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába. A győzteseket vasárnap hirdették ki.

A Ferencváros junior világbajnok balátlövője a német Emily Bölk, a montenegrói Djurdjina Jaukovic, a dán Anne Mette Hansen és a francia Orlane Kanor előtt végzett az első helyen posztján.

Háfra átlagosan a mérkőzések felét töltötte a pályán, és 57 lövésből 27 gólt dobott, ezzel a hetedik helyen végzett magyar csapat házi gólkirálya lett. Klubtársa, a balátlövő Schatzl Nadine a balszélsők között volt jelölt, de ő nem került az álomcsapatba. A magyar élvonalban szereplő külföldi játékosok közül a Győri Audi ETO KC francia kapusát, Amandine Leynaud-t, valamint norvég irányítóját, Stine Oftedalt szavazták be a legjobbak közé a szurkolók, és szerepel a listán a román beálló, Crina-Elena Pintea is, aki sajtóhírek szerint szombaton aláírt a győriekhez.

A döntőt követően hivatalossá vált, hogy az Érd szerb jobbszélsője, Katarina Krpez Slezak lett a torna gólkirálya, miután hat mérkőzésen hetven lövésből ötven alkalommal talált a hálóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×