eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A francia játékosok az aranyérmekkel és a trófeával, miután győztek a női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében játszott Franciaország – Oroszország mérkőzésen Párizsban 2018. december 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

A házigazdák lettek az Európa-bajnokok

A világbajnok és házigazda francia női kézilabda-válogatott a vasárnapi döntőben 24-21-re legyőzte az olimpiai címvédő Oroszországot.

Sikerével a francia válogatott - amely egy olimpiai és öt világbajnoki döntő után első alkalommal játszott kontinensbajnoki finálét - kijutott a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, míg az oroszoknak továbbra sincs Európa-bajnoki címük.

A két csapat a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia döntőjében, illetve a mostani torna nyitómérkőzésén is találkozott egymással, mindkétszer az oroszok nyertek. Az első húsz percben a házigazdáknak két 3-0-s sorozatuk is volt, a rendkívül színvonalas első félidő végére mégsem tudtak ellépni, mert a nagyszerűen küzdő oroszok rendre felzárkóztak.

A második felvonás elején piros lappal kizárták Allison Pineau-t, mert büntetője során a labda súrolta Anna Szedojkina halántékát. A kissé szigorúnak tűnő döntést a videobírós visszajátszás megtekintését követően hozták meg a játékvezetők, a gólt viszont megadták. A franciák ezzel már három találattal vezettek, és bár az oroszok a továbbiakban is üldözték őket, a hajrában Alexandra Lacrabere sorozatban három góllal eldöntötte a finálét.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC francia kapusa, Amandine Leynaud 21 lövésből nyolcat védett, a Siófok irányítója, Estelle Nze Minko hat kísérletből négy gólt dobott.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×