eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagy visszatérők a hokiválogatottban

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány 27 játékost hívott meg a magyar jégkorong-válogatott keretébe a jövő szerdán kezdődő budapesti Négy Nemzet Tornára.

A keret egy nappal a rajt előtt kezdi meg a közös munkát a Tüskecsarnokban, a mérkőzések helyszínén. A magyar csapat másnap Kazahsztán ellen lép először jégre, majd egynapos pihenőt követően a dél-koreai, zárásként pedig az olasz együttessel találkozik.

A keretben három kapus, kilenc védő és 15 csatár szerepel. A nemzeti együttesbe öt magyar klubcsapatból érkeznek játékosok, s a keretbe négy légiós került be: ketten Németországból, egy-egy hokis pedig Svédországból és Finnországból. A bő keretben számításba vett játékosok közül Szabó Krisztián még nem játszott a válogatottban, a kapus Hetényi Zoltán 2017 tavasza után kapott újra meghívót, míg Láday Tamás 2017 februárjában játszott utoljára a nemzeti együttesben.

A tavaszi világbajnokságon szereplő keret tagjai közül ezúttal Benk András, Garát Zsombor, Gőz Balázs, Nagy Gergő és Vay Ádám hiányzik.

A torna menetrendje:

november 7. (szerda):

Magyarország-Kazahsztán 16.00

Olaszország-Koreai Köztársaság 19.30

november 8. (csütörtök):

Koreai Köztársaság-Kazahsztán 19.30

november 9. (péntek):

Kazahsztán-Olaszország 16.00

Magyarország-Koreai Köztársaság 19.30

november 10. (szombat):

Magyarország-Olaszország 16.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×