eur:
394.36
usd:
369.63
bux:
65210.08
2024. április 19. péntek Emma
Tallinn, 2018. október 15.Kovács István (j) és az észt Ilja Antonov a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Észtország – Magyarország mérkőzésen a tallinni A. Le Coq Arénában 2018. október 15-én. (MTI/AP/Liis Treimann)
Nyitókép: MTI/AP/Liis Treimann

Hat gól és döntetlen az észtek ellen

Döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Tallinnban, a Nemzetek Ligája csoportszakaszában. Miután a finnek nyertek a görögök ellen, a tallini 3-3 azt jelenti, hogy a magyar csapat nem juthat tovább.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a 20. percben hátrányba került az észtek első Nemzetek Ligája-találatával, de négy perccel később Nagy Dominik pontos lövésével egyenlíteni tudott. A szünet után a csapatkapitány Szalai Ádám már a vezetést szerezte meg a magyaroknak, és bár az észtek két szerencsés találattal fordítottak, Szalai fejjel újra egyenlíteni tudott.

A csoport másik mérkőzésén a finnek megőrizték százszázalékos mérlegüket, így biztossá vált, hogy a magyarok nem végezhetnek a kvartett élén, azaz nem juthatnak fel a B osztályba.

A sorozat egy hónap múlva folytatódik: a magyar válogatott november 15-én az észteket, majd három nappal később a finneket fogadja a Groupama Arénában.

Gyors észt kezdés, felváltva lőtt gólok

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a Finn-öböl partján tett átmozgató sétával hangolt az összecsapásra, amely előtt egy órával már tíz észt dobos teremtett hangulatot a stadion oldalánál.

A találkozó 12 fokos hidegben kezdődött, a 14 ezer fő befogadására alkalmas A. Le Coq Arena negyede sem telt meg. A helyszínen mintegy 250 magyar néző buzdította kedvenceit.

Tapogatózó játékkal indult a találkozó, az első, kaput eltaláló lövésre 18 percet kellett várni, de Vassiljev lövését Gulácsi magabiztosan hárította. Két perccel később az észtek megszerezték első találatukat a Nemzetek Ligájában. Ez nem fogta meg a vendégeket, viszont élénkebbé tette a játékot, négy perc múlva pedig már 1-1 állt az eredményjelzőn: Nagy Dominik első találatát szerezte a nemzeti együttesben. Az észt hálóőr ápolása miatt pár percig állt a játék, amely ezután lassabbá vált. A kényszerszünet nyomán megítélt négyperces hosszabbításban aztán felpörgette a ritmust a magyar válogatott, Szalai ugratta ki Nagy Dominikot, akinek ziccerét védte az észt cserekapus.

A fordulást követően újabb hosszas ápolás következett egy hármas összefejelés miatt, majd az 50. válogatott meccsét játszó Szalai szerezte meg a vezetést a magyaroknak - a csatár ezt megelőzően hat találkozón nem talált be a nemzeti csapatban. A magyar mezőnyfölény ezután is folytatódott, így meglepetésre egyenlítettek a hazaiak egy látszólag ártalmatlan szituációban. Az egyenlítés megzavarta a magyar együttest, ezt kihasználva a vezetést is átvették a házigazdák, ám Szalai második góljával ismét egyenlítettek a magyarok.

A nemzeti csapat sorozatban nyolcadik idegenbeli találkozóján maradt nyeretlen, 2016 októbere óta két döntetlen mellett hatszor kapott ki.

Tudósítás a meccsről

A kezdő tizenegy: Gulácsi - Lovrencsics, Orbán, Kádár, Baráth - Nagy Ádám - Kleinheisler, Kovács, Nagy Dominik - Szalai, Sallai

A magyar himnuszt elég furán játszották a helyiek, ugyanakkor jó lenne, ha nem lenne olyan profi az észt csatársor, mint az ő himnuszukat előadó kamarakórus.

Körülbelül 2500-3000 néző lehet, benne 150 magyar.

Meglepően inaktívan játszik a magyar csapat, az észteknél van többet a labda.

Vassiljev lövését Gulácsi vetődve védte.

A 20. percben megérdemelten vezetést szereztek az észtek, ez az első góljuk a csoportban. Henri Anier beadása után Sim Luts lőtt közelről gólt.

A semmiből sikerült egyenlíteni, Nagy Dominik berobbant az üres területre, s elelsve 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A 38 percben Willi Orbán veszélyes helyzetben húzta ki a labdát.

A 42. percben az észtek sérülés miatt kapust cseréltek.

A félidő legjobb magyar támadása során Szalai Nagy Dominikot hozta helyzetbe, akinek lövését sz észt kapus lábbal védte. Ziccer volt.

Újabb sérülés, két észtet is ápolnak a magyar kapuelőtérben.

Nagy Dominik lövését védte a kapus

Vezetünk! Szalai Ádám megfordult a labdával az ötösön, s a lest reklamáló védők között gólt szerzett.

Pátkai Ádám állt be a nagyon ideges Kleinheisler helyére.

A semmiből egyenlítettek az észtek, Artur Pikk labdája Pátkain megpattant, s Gulácsi fölött a kapuba hullott.

Nagy Dominik helyére Eppel Márton állt.

Újabb óriási védekezési hiba után az első gólt is szerző Henri Anier egyedül maradt, s Gulácsi alatt a kapuba lőtte a labdát. 3-2 az észteknek.

Szerencsére Szalai Ádám szöglet után fejjel kiegyenlített, 3-3

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×