INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

rakpart

ugrótorony

bontás

vizes-vb

Heteken belül felszabadul a budai rakpart

Heteken belül felszabadul a budai rakpart

Heteken belül enyhülhet a rakparti torlódás a Batthyány térnél, várhatóan ugyanis március végére bontják el teljesen a vizes vb-re épített óriás ugrótornyot. A létesítményt tavaly januárban kezdték el építeni, és a világbajnokság előtt lett kész.

Várhatóan március végére fejezik be a 2017-es vizes világbajnokságra épített óriás ugrótorony bontását – tudta meg az InfoRádió a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Kommunikációs Főigazgatóságától. A szervezet közleményében kiemelte, hogy a Batthyány tér környékén továbbra is ütemezetten zajlanak a bontási munkálatok, jelenleg a vasbeton platform elbontását követő utómunkálatok folynak.

A KKBK hangsúlyozta, fontos szempont, hogy a munkálatok idején az alsó rakpart érintett szakaszán a közúti forgalom a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozzon az autósoknak. Hozzátették: a fővállalkozó az eredeti állapotba állítja vissza a felszíni területet.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy

már március közepén enyhülhetnek a dugók a Batthyány tér közelében,

miután megszűnik a sávelhúzás és a parkoló sávot is visszakapják az autósok.

A budapesti vizes világbajnokságon látott óriás ugrótorony építése tavaly januárban kezdődött el, és júliusban, a vb előtt fejeződött be. A torony kialakításakor fontos szempont volt, hogy a versenyek hátterében a Parlament épületét és a belvárost láthassák a helyszínre érkező szurkolók és a tv-nézők.

A KKBK Kommunikációs Főigazgatósága a vizes vb után, augusztusban jelezte, hogy elkezdődött az óriás ugrótorony bontása, amelynél elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.

Az óriástoronyugrás a vizes-vb-k legfiatalabb versenyszáma, 2013-ban a barcelonai világbajnokságon debütált. Szakértők szerint az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt.

Kapcsolódó hang

Heteken belül felszabadul a budai rakpart
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018