eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Heteken belül felszabadul a budai rakpart

Heteken belül felszabadul a budai rakpart

Heteken belül enyhülhet a rakparti torlódás a Batthyány térnél, várhatóan ugyanis március végére bontják el teljesen a vizes vb-re épített óriás ugrótornyot. A létesítményt tavaly januárban kezdték el építeni, és a világbajnokság előtt lett kész.

Várhatóan március végére fejezik be a 2017-es vizes világbajnokságra épített óriás ugrótorony bontását – tudta meg az InfoRádió a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Kommunikációs Főigazgatóságától. A szervezet közleményében kiemelte, hogy a Batthyány tér környékén továbbra is ütemezetten zajlanak a bontási munkálatok, jelenleg a vasbeton platform elbontását követő utómunkálatok folynak.

A KKBK hangsúlyozta, fontos szempont, hogy a munkálatok idején az alsó rakpart érintett szakaszán a közúti forgalom a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozzon az autósoknak. Hozzátették: a fővállalkozó az eredeti állapotba állítja vissza a felszíni területet.

Az InfoRádió úgy értesült, hogy

már március közepén enyhülhetnek a dugók a Batthyány tér közelében,

miután megszűnik a sávelhúzás és a parkoló sávot is visszakapják az autósok.

A budapesti vizes világbajnokságon látott óriás ugrótorony építése tavaly januárban kezdődött el, és júliusban, a vb előtt fejeződött be. A torony kialakításakor fontos szempont volt, hogy a versenyek hátterében a Parlament épületét és a belvárost láthassák a helyszínre érkező szurkolók és a tv-nézők.

A KKBK Kommunikációs Főigazgatósága a vizes vb után, augusztusban jelezte, hogy elkezdődött az óriás ugrótorony bontása, amelynél elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.

Az óriástoronyugrás a vizes-vb-k legfiatalabb versenyszáma, 2013-ban a barcelonai világbajnokságon debütált. Szakértők szerint az óriás toronyugrás a világesemény leglátványosabb sportága volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×