INFORÁDIÓ 
2019. június 24. hétfő
Iván

forma-1

michael schumacher

síbaleset

Három éve nem tudni, hogy van Michael Schumacher

Három éve nem tudni, hogy van Michael Schumacher

Infostart / InfoRádió

Három évvel ezelőtt ezen a napon érte a francia Alpokban baleset síelés közben a hétszeres Formula-1-es világbajnokot, Michael Schumachert.

A visszavonult német pilóta egy ismerőse kislányának akart segíteni, amikor letért a kijelölt sípályáról, elesett, és egy sziklának ütötte fejét. Hiába volt rajta sisak, a balesetben súlyosan megsérült, kómába esett. A következő napokban többször megoperálták, egy vérömlenyt is eltávolítottak a bal agyféltekéről. 97 nappal később, 2014. április 4-én menedzsere bejelentette, hogy Michael Schumacher az ébredés jeleit mutatta, pillanatokra magához tért, ám csak hónapokkal később, júniusban jelentették be, hogy felébredt a kómából, és rehabilitációs kezelésre Svájcba szállították. Azóta az ottani kórházból már otthonába vitték.

Állapotáról semmi biztosat nem tudni. A család és a menedzser sem beszél arról, hogy mi történik Michael Schumacherrel. Sabine Kehm csak olyanokat mond a sajtónak, hogy apró javulásokat figyelnek meg, és, hogy a hétszeres világbajnok helyzete nagyon nehéz. Szerinte Michael Schumacher állapota nem közügy. Jellemző a helyzetre, hogy amikor Ross Brawn, Schumacher egykori főnöke és barátja egy interjúban arról beszélt, hogy egykori versenyzője a rehabilitációs kezelésekre biztató jeleket mutat, a sajtó annyira felkapta a hírt, hogy kénytelen volt visszakozni, és leszögezni: nem azt akarta sugallni, hogy a német gyógyulása jól halad.

Philip Streiff egykori Formula-1-es pilóta 2014-ben azt állította, hogy Schumacher kerekesszékben ül, memória- és beszédzavara van. A menedzsment próbálta cáfolni a híreket, de konkrétumokat nem árult el. 2015 elején a Corriere dello Sport írt arról, hogy Schumacher sírni kezd, ha meghallja szerettei hangját. A Daily Express azt írta, az egykori versenyző 70 kilóról 45-re fogyott. A menedzsment később azokat a felreppent híreket is cáfolta, hogy Michael Schumacher segítséggel képes lenne járni.

A titkolózást a kemény ügyvédi fellépés is segíti, mindenkit beperelnek, aki megsérti a Schumacher család magánszféráját. A kórházban készült képekért egy lesifotós egymillió eurót kért, ám egyik újság sem fizetett, így a képek nem jelentek meg. Korábban egy férfi ellopta az egykori versenyző kórházi kartonját, ám elfogták, mielőtt értékesíthette volna. Az elkövető a börtönben öngyilkos lett. A Michael Schumachert kezelő személyzettel titoktartási szerződést írattak alá. A hétszeres világbajnok kezelése becslések szerint hetente csaknem 200 ezer euróba, vagyis nagyjából 60 millió forintba kerül. Sokan ezzel indokolják, hogy felesége, Corinna Schumacher eladta a család magánrepülőgépét, norvégiai nyaralóját és Schumacher egyik Mercedesét is.

Schumacher állapotáról tehát semmi biztosat sem lehet tudni, így azt sem, tudja-e, hogy az általa is felépített Mercedes istálló három Formula-1-es világbajnoki címet nyert zsinórban, valamint, hogy a síbaleseténél jelenlévő fia, Mick Schumacher az idei német és olasz Formula-4-es bajnokságban is második lett, jövőre pedig már a Formula-1 egyik előszobájának számító Formula-3-ban versenyez.

Kapcsolódó hang

Három éve nem tudni, hogy van Michael Schumacher
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018