eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Negyvenöt napig futott a Kék Kör megismertetéséért

Szarvas Mátyás befejezte az Országos Kék-Kör Futást. Ennek során a többszörös terepfutó-bajnok körbefutotta Magyarországot a három leghosszabb hazai turistaút mentén; 45 nap alatt 2533 km-t tett meg.

Szarvas Mátyás többszörös terepfutó-bajnok befejezte az Országos Kék-Kör futást, 45 nap alatt 2533 km-t tett meg. Egyik célja az volt, hogy az extrém teljesítménnyel felhívja a figyelmet Magyarország természeti értékeire. "Elmentem a teljesítőképességem határáig, sőt néha azon túl is jártam" - értékelt a sportember.

Magyarország annyi természeti szépséget kínál, ezekre dőreség lenne nem felhívni az emberek figyelmét - mondta az InfoRádiónak Szarvas Mátyás, aki a természet- és környezetvédelem fontosságára is rá akarta ébreszteni az embereket. Hozzátette: úgy tapasztalja, sok érték kallódik el az országban.

A 47 éves sportoló szinte végig egyedül futott, hiszen azt is célul tűzte ki, hogy megmutassa, miként lehet egyedül átlendülni a nehézségeken. Természetesen a 45 napon keresztül segítette a futót egy csapat, ebből a szempontból nem volt egyedül, de a fontos döntéseket mindig egymaga hozta meg.

Mint mondta, az extrém teljesítmény a kisebb fájdalmakat leszámítva nem viselte meg az egészségét. Hangsúlyozta: egy fiatalabb szervezet számára sokkal megerőltetőbb lett volna ez a futás. Negyvenhét évesen ő már túl van sok versenyen és megpróbáltatáson, így felkészülten érték a 45 nap során időnként fellépő nehézségek - fűzte hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×