eur:
388.15
usd:
361.47
bux:
68943.29
2024. május 9. csütörtök Gergely

Molnár Zoltán: A londoni olimpián jobban fogunk szerepelni

Január tizedikén lesz a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlése. Erről a szervezet vezetése döntött a hétvégén. A jelenlegi elnök, Schmitt Pál már többször jelezte, hogy újraindul a tisztségéért.

Úgy döntött a Magyar Olimpiai Bizottság vezetése a hétvégén, hogy január tizedikén lesz a szervezet tisztújító közgyűlése.

Nincs, és valószínűleg nem is lesz olyan sportvezető a láthatáron, aki Schmitt Pál ellenében indulna a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért - jelentette ki Molnár Zoltán, a testület ügyvezető igazgatója a Gólvonal című sportmagazinban. Kifejtette, a sportban dolgozó szakemberek régóta ismerik egymást és egymás gondolatait, ezért meri kijelenteni mindezt.

A MOB két éve erőteljesen megosztott volt a kérdésben, de mint azt a sportvezető megjegyezte, "a háború véget ért, a sebek lassan behegednek". Hozzátette, tele vannak tettvággyal, szeretnének hozzákezdeni a londoni olimpiai felkészüléshez. Nem akarták tavaszig halogatni a közgyűlés összehívását, ahol a munka folytatására kérnek felhatalmazást, hiszen fontos a megerősített bizalom a munkához - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató szerint szinte biztos, hogy 2012-ben, Londonban jobban fogunk szerepelni, mint Pekingben.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Próbálnak irányba állni a tőzsdék

Próbálnak irányba állni a tőzsdék

A hét első felében határozott emelkedést láttunk a tőzsdéken, bár a momentum tegnapra kissé lassult az USA-ban, és ma reggel is vegyes összkép látszik az ázsiai tőzsdéken, bár a kínai piacok kaptak egy nagyobb lökést attól, hogy a vártnál erősebb külkereskedelmi adatokat közöltek ma az import tekintetében. Eközben viszont továbbra is a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek a befektetők, a holnap ilyen szempontból itthon is kiemelten fontosnak számít, hiszen a két legnagyobb blue chip, az OTP és a Mol is pénteken hajnalban teszi majd közzé a legfrissebb számait. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, az európai tőzsdék a kezdeti iránykeresés mérsékelt emelkedésben vannak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×