eur:
389.55
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sári: Nem engedem el Kovács Katiék kezét

Vezetőváltásra van szükség a Magyar Kajak-kenu Szövetségben - mondta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában Sári Nándor, a Kőbánya SC edzője, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor trénere. A szakember arról is beszélt, hogy kapcsolatban marad Kovács Katalinékkal.

A pekingi olimpia előtt egy hónappal az InfoRádióban azt mondta, hogy nem túlterhelt, megbirkózik a férfiak és a hölgyek felkészítésével is. Utólag sem látja a reméltnél gyengébb szereplés okának, hogy a szokottnál több versenyzőre kell figyelnie?

Nem. Ami tőlem tellett, azt megtettem, és egyes véleményekkel ellentétben nem éreztem magam szétszórtnak.

Meglepték tanítványai nyilatkozatai?


Kicsit valóban meglepődtem, már csak azért is, mert a felkészülés menetében ez egyáltalán nem érződött.

A hölgyekről mindenesetre lemondott. Mennyire volt ez nehéz döntés?

Katitól az olimpia végéig kaptam felkérést, ezt teljesítettem. A lányok a jövőre teljes értékű edzőt akarnak, ez pedig nem lehettem én.

Tanácsokkal azért ellátta őket?


Természetesen. Továbbra is kapcsolatban vagyunk, nem engedtem el a kezüket. Elég kényes a helyzetük. Nem kizárt, hogy végül közvetve mégis én készítem majd fel őket. Végső esetben az én irányításommal egy fiatalabb edző végeztetné el velük a munkát.

Látja-e már, hogy a férfiak a jövő évben milyen felállásban indulnak a világversenyeken?


A felkészülés első szakasza már megkezdődött, de a kemény munka november harmadikától vár a fiúkra. Kucsera Gábor valószínűleg ezer egyest meg, Kammerer Zoltánnal az ötszáz páros megmaradna, míg Kamera Benkő Zolival és két fiatal versenyzővel négyest mehetne. A pontos menetrend még nincs meg, egyvalaki visszajelzésére még várok.

Az elmúlt egy-másfél év igen feszült volt a sportágon belül, és a nyilatkozatháborúból ön sem maradt ki. Mi jelenthetne megnyugvást a sportágon belül?


A vezetőváltás. Nemcsak kapitányi vagy edzőválság, hanem vezetőválság is van a magyar kajak-kenu sportban.

Miben hibázott a Baráth Etele vezette elnökség?

Nem volt kellőképpen következetes. Nem mondanék neveket, de bízom benne, hogy a közgyűlés kellőképpen felfrissíti a szövetség elnökségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×