eur:
389.34
usd:
362.38
bux:
67961.02
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

MLSZ, figyelem! Novembertől Dick Advocaat is szabad

A Zenit és a Real Madrid kora esti rangadója a mai BL-játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója. A Manchester United esélyesebbnek tűnik dán ellenfelénél, de az előjelek nem kedvezőek.

Az E csoportban az első kör mindkét mérkőzése gól nélkül ért véget, így olyan a helyzet, mint ha csak most kezdődne a sorozat.

A Manchester Unitednek nincs kellemes emléke legutóbbi dániai BL-mérkőzéséről: 2006 őszén 1-0-ra kikapott a Köbenhavntól. Ráadásul a mostani ellenfél, az Aalborg edzője, Bruce Rioch, az Arsenal, a Bolton és a Wigan korábbi edzője, még soha nem veszített mérkőzést Sir Alex Ferguson ellen.

A Man Unitedből két játékos biztosan hiányzik majd: Owen Hargreaves és Gary Neville el sem utazott Dániába. Sir Alex gólt vár ellenben Dimitar Berbatovtól, aki a Tottenham játékosaként, UEFA-kupa-mérkőzésen, betalált már az Aalborg kapujába.

A válságban lévő Bayern München és a sorozatban hétszeres francia bajnok Lyon csatájának érdekessége, hogy a bajoroknál két olyan futballista is játszik majd, aki a Lyon kitartó hívása ellenére igazolt Németországba: a világbajnok Massimo Oddo és a világbajnoki ezüstérmes Franck Ribéry. A francia csapat kapitánya, a brazil Juninho Pernambucano sérült, játéka erősen kétséges.

Az Arsenal javításra készül

Az Arsenal a hétvégén kikapott a Hull Citytől, első BL-mérkőzésén pedig csak döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel, így kétszeresen is javításra készül a Porto ellen. Arsene Wenger várhatóan újra játszatja Samir Nasrit, s elképzelhető, hogy a fiatal mexikói, Carlos Vela is a kezdőcsapatban kap helyet.

A Porto a nyáron eladta a Chelsea-nek Bosingvát, az Internek pedig Quaresmát, ennek ellenére a Fenerbahce ellen meggyőző sikerrel kezdte a sorozatot. Lucho González, az első számú csillag kihagyta a hétvégi fordulót, hogy pihenten futballozhasson Londonban.

A Juventus az ismeretlenbe utazik: Fehéroroszországban először rendeznek Bajnokok Ligája-mérkőzést. A BATE Boriszov ellen az olasz csapat győzni készül - nyilván a Real Madriddal és a Zenittel folytatott versenyfutásra is gondolva.

A Real-Zenit mérkőzés a rangadó

A játéknap rangadója minden kétséget kizáróan a Szuperkupa-győztes Zenit és a Real Madrid - magyar idő szerint - kora esti mérkőzése. Az oroszok az első mérkőzésükön kikaptak Torinóban, s ahhoz, hogy együtt maradjanak a két nagyobb múltú csapattal, feltétlenül nyerniük kell.

Dick Advocaat, a Zenit edzője egy nappal a találkozó előtt jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg a klubbal kötött, novemberben lejáró szerződését, családi okokból inkább Hollandiában vagy Angliában vállalna munkát. Persze, beleillene a hazai vonulatba is...

A keddi párosítás:

E csoport
Aalborg-Manchester United
Villarreal-Celtic

F csoport
Fiorentina-Steaua
Bayern München-Lyon

G csoport
Arsenal-Porto
Fenerbahce-Dinamo Kijev

H csoport
Zenit-Real Madrid
BATE Boriszov-Juventus

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×