eur:
385.35
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Baráth: A sértett emberek helyett az eredményekről kellene beszélni

A szövetség saját költségvetéséből saját szempontjai szerint osztott jutalmakat az edzőknek - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az Index.hu információiról, amelyek szerint a pekingi olimpiára több versenyzőt is felkészítő Sári Nándor elégedetlen volt az edzői prémiumokkal. Baráth Etele szerint egyébként a pénzügyek és sértett emberek nyilatkozatai helyett a versenyzők pekingi sikereiről kellene beszélni.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség legutóbbi elnökségi ülésének napirendjén szerepelt a következő négy, illetve nyolc évre vonatkozó felkészülés, valamint a jutalmazási rend - közölte az InfoRádióval a szervezet elnöke.

Baráth Etele megerősítette az Index.hu írásában megjelenteket, miszerint Sári Nándor kajakedző azt kérte, indokolják meg, hogy miért ennyi jutalmat kap. Sári Nándor ugyanis igazságtalannak tartotta, hogy 29 milliót kapott, és számításai szerint több járt volna neki, ugyanis a teljes női szakág mellett a Kammerer, Kucsera férfi párost, és az egyéniben indult Benkő Zoltánt is felkészítette az olimpiára. Az edző szerint Fábiánné Rozsnyói Katalin is többet érdemelt volna tízmillió forintnál, hiszen bő két hónappal az olimpia előtt még három versenyző - Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella - nála készült.

Sári Nándor kérdéseire választ kapott az ülésen, és az indokokat tudomásul is vette - jelentette ki a szövetség elnöke.

A szövetség saját költségvetéséből saját szempontjai szerint, az állami premizálástól függetlenül osztott jutalmakat - hangsúlyozta Baráth Etele. Hozzátette: 15 millió forintot osztottak szét a kiváló edzők között.

A sportvezető elismerte, hogy a korábban Benedek Dalmát felkészítő, ma már Nagy-Britanniában dolgozó Simon Miklós is olimpiai prémiumot kapott, ugyanis az elmúlt két év eredményességét vették figyelembe, de ezt csökkentették, mivel figyelembe vették, hogy a tréner már külföldön dolgozik. Simon Miklós azért kaphatott jutalmat, mert Benedek Dalma tartalékként ott volt az olimpián, bár nem indult el - fűzte hozzá.

Baráth Etele szerint a sértett emberek nyilatkozatai helyett inkább arról kellene beszélni, hogy a magyar kajak-kenu sport az elmúlt időszak legsikeresebb magyar sportága, ezt bizonyítja, hogy a 16 olimpiai induló közül 13-an szereztek pontot Pekingben.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×