eur:
389.24
usd:
362.08
bux:
68497.82
2024. május 8. szerda Mihály

Ezúttal Ronaldo sem segített a címvédőn

A címvédő Manchester United hazai pályán 0-0-s döntetlenre végzett a Villarreal ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének nyitó fordulójában. Az angol együttesben ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Cristiano Ronaldo.

A Manchester United ellen pályára lépő Villarreal edzője, a chilei Manuel Pellegrini alaposan meglepett mindenkit összeállításával: kihagyta két legnagyobb sztárját, Santi Cazorlát és Marcos Sennát. Mint ahogy nem játszott Ibagaza, s a sérült Nihat, Rossi kettős sem. A Unitedből a sérült Berbatov maradt ki, s nem került a kezdők közé a visszatérésére váró Cristiano Ronaldo sem.

Sir Alex a Pak Dzsi Szung, Fletcher, Hargreaves, Nani középpályás-sort. Úgy gondolta, Cristiano Ronaldo csak akkor játszik, ha szükség van rá. A 60. perc táján gondolta úgy, hogy eljött az idő. Alig két perccel korábban kimaradt a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete. Guille Franco sarokkal kapura csúsztatta a labdát, ami a manchesteri kapu fájáról pattant ki.

Addigra túl voltunk már négy félidőn. Nem volt rossz a meccs, de a legforróbb eset egy meg nem adott büntető volt: Park Dzsi Szung kaphatta volna. A második félidő legnagyobb manchesteri helyzetét Carlos Tévez hagyta ki: Cristiano Ronaldo, majd Rooney volt a labda útja, az argentin tisztán lőhetett - egykori Boca Juniors-os klubtársa, Gonzalo Rodriguez a gólvonalon, bevetődve mentett. Aztán a szinte újonc Evans a kapufára fejelte néhány perccel később a labdát. A BL-történetben ez volt a harmadik mérkőzése a két csapatnak, s mindegyik 0-0-ra végződött.

A másik mérkőzésen a dán Aalborg - meglepetésre - döntetlent harcolt ki a Celtic Parkban. A skótok kihagytak egy tizenegyest az első félidőben, Barry Robson büntetőjét Karim Zaza, a dánok marokkói származású kapusa hárította.

Bukarestben a Bayern München lépett egyet a csoportgyőzelem felé vezető úton. A találkozó gólját a belga Daniel van Buyten szerezte - talált ő már a San Siróban is a lapuba BL-mérkőzésen. Klinsman érdekes, 3-1-2-1-1-2-es felállítást választott, Klose és Toni volt a két csatár. A szünet után beállt Podolski, de nem tudott lendíteni a fejes gól után túlságosan passzív bajor gárda játékán.

A Milantól érkezett Alberto Gilardino két góljával az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a Fiorentina Lyonban. A hazai csapat csak a hajrára tért magához, a 73. percben Piquionne szépített, majd Karim Benzema a 86. percben kiegyenlített.

Az Arsenal gyengén játszott az utóbbi 12 BL-mérkőzésén nyeretlen Dinamo Kijev otthonában. Igaz, még soha nem tudott idegenbeli BL-mérkőzést nyerni a hajdani Szovjetunió utódállamaiban. Most örülhetett a döntetlennek is: Az ukrán csapat a második félidő közepén kapott egy vitatható tizenegyest, amit Bangoura vita nélkül értékesített. William Gallas a 88. percben, miután Emmanuel Adebayor elvétette a labdát, a hálóba lőtt.

A másik találkozón a Porto gyorsan két gólt szerzett a Fenerbahce ellen, de Daniel Güiza még az első félidőben szépített. Ám ez nem volt elég a pontszerzéshez a törököknek, a portugálok nyertek. Ráadásul a brazil Lino még lőtt egy további gólt is a Fener kapujába.

A H csoportban a Real Madrid sima győzelmet aratott a Bajnokok Ligáhájoz gyengének tűnő BATE Moriszov ellen. A találkozó elején Sergio Ramos gólja megadta a mérkőzés alaphangját, aztán a második félidőben kiderült, e BL-találkozó sem múlik el Ruud van Nistelrooy-gól nélkül. Még 0-1-nél a fehéroroszok tízfőnyire fogytak.

A szentpétervári Zenit nagyon megizzasztotta a Juventust. A torinói csapat az első félidőben csak kapufáig jutott, ráadásul elveszítette a megsérült Camoranesit. A második félidőben még erősebben támadott, s megszerezte a győztes gólt: Alessandro Del Piero fantasztikus góllal tért vissza a Bajnokok Ligájába.

A szerdai eredmények
E csoport

Manchester United-Villarreal 0-0
Celtic FC-Aalborg 0-0

F csoport
Steaua-Bayern München 0-1
Olympique Lyon-Fiorentina 2-2

G csoport

FC Porto-Fenerbahce 3-1
Dinamo Kijev-Arsenal 1-1

H csoport
Juventus-Zenit 1-0
Real Madrid-BATE Boriszov 2-0

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×