eur:
390.96
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tököli Attila lehet a megmentő a válogatottnál

A magyar labdarúgó-válogatott legnagyobb gondja a helyzetkihasználással volt a szerda esti Svédország elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn, amelyen 2-1-re kikapott - mondta az InfoRádiónak a nemzeti együttes pályaedzője. Aczél Zoltán beszélt arról is, hogy a csatárínség enyhítésére legközelebb Tököli Attila is lehetőséget kaphat.

Hogyan értékeli a svédek elleni találkozót?

A legnagyobb gond a helyzetkihasználással volt: az első félidőben 2-3 lehetőség, majd a második játékrész elején egy újabb komoly helyzet maradt ki. Nemzetközi szinten ezt hamar megbüntetik, és a svédek mindkét lehetőségüket ki is használtak a 10-15 perces rövidzárlatunk során. A gólokhoz kellett, hogy kicsit elfáradtak a középpályások, nem zártak vissza, és az ellenfél kihasználta a helyezkedési hibákat. A két találat megfogta a csapatot, utána azért sikerült talpra állni, de az egyenlítés már nem jött össze. Ezzel együtt nem teljesített rosszul a védelem, sikerült kikapcsolni a svédek két sztárját, Ibrahimovicot és Henrik Larssont, ám a 10-15 perces rövidzárlat végzetesnek bizonyult.

Mit lehet tenni a csatárínség enyhítésére?

Eddig a 4-2-3-1-es játékrendszert alkalmazta Erwin Koeman szövetségi kapitány, vagyis az egy ék mellett még három támadó szellemű futballista szerepelt a csapatban. Az előkészítés és a ziccerek kialakítása meg is van, de nem sikerül kihasználni a helyzeteket. Azért nincs több pontunk két meccs után, mert nem használtuk ki jobban a lehetőségeket, és csak egy gólt rúgtunk. Csatárposzton nem állunk olyan jól, mint a középpályán. Legközelebb felvetem Erwin Koemannak Tököli Attila nevét, aki gólerős, vérbeli befejező csatár, Pakson jól és eredményesen szerepel, és felveheti a versenyt a védőkkel nemzetközi szinten is. Gera Zoltán eltiltás miatt kihagyja az albánok elleni meccset, így a paksi támadónak lehet esélye, hogy visszakerüljön a válogatott keretbe, ha az NB I-ben addig úgy teljesít.

A csoportban Dánia 3-2-re nyert Portugália ellen idegenben. Ez magyar szempontból kedvező eredmény?


A dán csapat a portugálok ellen bizonyította, hogy nem gyenge, bár szombaton ellenünk nem volt csúcsformában, és azon a meccsen a magyar válogatottnak voltak győzelmi esélyei. Nekünk jobban jött volna a portugál siker, de nincs lefutva semmi a csoportban. Menni kell tovább az úton, amit Erwin Koeman elkezdett, a játékosok is hisznek ebben. Két nehéz meccs következik, ugyanis az albánok és a máltaiak ellen is minket tartanak esélyesnek, felállt védelem ellen kell majd szerepelni, és fel kell törni a biztonságra törekvő ellenfelek hátsó alakzatát. Ha ezen a két találkozón hat pontot szerzünk, akkor maradhat esélyünk a továbbjutó helyek valamelyikén végezni.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×