eur:
390.97
usd:
366.67
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Theo-tripla után máris álmodoznak az angolok

Anglia fellélegzett: a labdarúgó világbajnoki selejtezők szerdai fordulójában a horvátok ellen elért 4-1-es győzelem után megnyugodtak a kedélyek, és a szurkolótábor már úgy látja, hogy Fabio Capello mégis jó választás volt a szövetségi kapitányi posztra.

Fabio Capello merész húzással a 19 éves csatárt, Theo Walcottot állította be a csapatba, és a jó formában lévő ifjú Arsenal-sztár három gól lőtt a négyből a horvátok elleni vb-selejtezőn.

Az olasz szakvezető a csapat egészével meg volt elégedve. "Magabiztosan és bátran játszott a válogatott" - mondta a zágrábi mérkőzés után, míg Walcottról ezt nyilatkozta: "figyeltem, hogy mozog az edzéseken. Láttam, hogy fizikailag remek formában van, nagyon motivált, tehát rábíztam a vezető csatár szerepét."

Walcottnak nem is volt lámpaláza, a horvát védelem pedig képtelen volt tartani. Nehéz szögből bebombázta élete első válogatott gólját, s aztán még kettőt ráadásnak. Capello csak attól tart, hogy mivel a csatár nagyon gyors és rámenős, ki van téve a sérülés veszélyének.

Capello abban látja a siker titkár, hogy követelése eredményeként tíz napon át együtt készülhetett a válogatott keret. Ezen idő alatt összeszoktató edzéseket végeztek, az összjáték napról napra javult, közben pedig filmen tanulmányozták, hogy miként zavarhatnák meg a horvátokat a saját stílusuk kibontakoztatásában.

Horvát kollegája, Slaven Bilic úgy véli, hogy Robert Kovac kiállítása meghatározó volt a végeredmény szempontjából, de mi mást tehetett volna a bíró, hiszen a védő úgy könyökölt Joe Cole fejébe, hogy az angol játékos arcát elborította a vér.

A vb-selejtező előző fordulójában, az Andorra ellen nyújtott gyenge játék borúlátóvá tette az angol szurkolótábort, annál is inkább, mert tavaly novemberben a Wembley Stadionban a horvátok elpáholták a Háromoroszlánosokat. Most nem győznek örülni a szurkolók, és - angol szokás szerint - máris arról álmodoznak, hogy a csapat talán újra világbajnoki formába lendül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×