eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Kapitány: Kóklerek szóltak bele Kovács felkészítésébe

Kiss László szövetségi kapitány szerint kóklerek szóltak bele Kovács Emese felkészülésébe, az Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző ezért lett csupán a 27. a pekingi olimpián 200 méteres pillangóúszásban. A magyar úszóválogatottból egyedül Cseh László állhatott fel a dobogóra a kínai fővárosban, igaz, ő mindhárom számában második lett.

Mérsékelten, de elégedett vagyok - összegezte véleményét a magyar úszók olimpiai szerepléséről a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Kiss László hozzátette: fiatal ez a csapat - koruknál fogva a következő olimpiákon is lehet majd rájuk számítani -, de helyt tudott állni.

A szakvezető biztos abban, hogy a négy Európa-csúcs, a 14 országos- és a 18 egyéni rekord azt jelenti, jól sikerült az úszók felkészülése. Folytatása következik - jegyezte meg.

Cseh László volt az úszócsapat legjobbja, de a többiek is szépen szerepeltek. Gyurta Dani Európa-rekordot úszott, a női 4x200-as női gyorsváltó, amelynek fennállása során eddig sosem sikerült, most bekerült a fináléba az olimpián. Kis Gergő pontot szerzett, Verrasztó Evelyn és Takács Krisztián pedig közel voltak a döntőbe jutáshoz - magyarázta Kiss László.

Még sokra vihetik

A kapitány szerint az eredmények arra engednek következtetni, hogy fejlődnek a magyar úszók. Meggyőződésem, hogy tovább fogunk tudni lépni, ha megkapjuk a megfelelő segítséget - fűzte hozzá a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Kiss László számított arra, hogy Cseh László, a Kőbánya SC versenyzője érmeket szerez. A kapitány szerint a legnagyobb meglepetés az volt, milyen jól úszott Cseh 200 méter pillangón; akkor sikerült a legjobban megszorítania az amerikai úszófenomént, Michael Phelpset.

Cseh Lászlóban még nagyon sok van - hangsúlyozta Kiss László, aki szerint a magyar úszó képes lesz javítani saját idején. A kapitány megjegyezte: Michael Phelps a 2012-es londoni olimpián nem indul majd a 400 méteres vegyesúszásban.

Csalódás

A legnagyobb csalódást Kiss László szerint Kovács Emese szereplése jelentette: a magyar úszónő 200 méter pillangón csak a 27. lett. A kapitány elmondta: Kovácsot továbbra is az egyik legnagyobb tehetségnek tartja a magyar úszósportban.

Kiss László hozzátette: hosszas elemzést igényel annak kiderítése, hogy miért sikerült Kovács Emese szereplése ilyen rosszul. A kapitány szerint "kóklerek szóltak bele az ő felkészülésébe", ezért "eltávolodott az edzőjétől" a magyar úszónő.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×