eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kemény Dénes: "Butaság nyafogni"

A dekoncentráció is okozhatta, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott visszafogottabban teljesített a Kanada ellen 12-3-ra megnyert mérkőzésen - mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány. Kemény Dénes hozzátette: a következő három napban az elődöntőig mind a taktikában, mind egyénileg javítani kell. A magyar válogatott a pénteki elődöntőben a horvát-montenegrói összecsapás győztesével találkozik.

A Kanada elleni fölényes sikerrel csoportelsőként jutottak a négy közé. A játék olykor akadozott nem volt elégedetlen?

A dekoncentráltság vagy a délelőtti mérkőzés hatása, hogy emberelőnyben gyengén teljesítettünk, ezzel nem voltam elégedett. Az elégedetlenség azért erős kifejezés, egy kilencgólos győzelem után ha valaki elégedetlen, az nem normális.

A játékosok már az elődöntőre koncentráltak?


Vagy lehet, hogy a ma esti kiruccanásra. Az biztos, hogy nehéz feltüzelődni a csoport leggyengébbje ellen, egy reggeli meccsen. A kilencgólos győzelem és a csoportelsőség után azonban butaság nyafogni.

A játék mely elemeiben tervez újításokat az elődöntő előtt?

A védekezést mindig az ellenfélhez alakítjuk, de most még nem tudjuk, hogy ki vár ránk. Rettenetesen meglepőt nem tudunk előhúzni, megpróbáljuk az eddig játszottakból a leghasznosabban alkalmazni a repertoárt. Meglepetés hozhatunk egy-egy húzással támadásban, bár biztos, hogy megpróbálnak ellenünk felkészülni. Athénban is volt olyan variáció, amit a döntőben alkalmaztunk először, és bejött. Ebben a három napban megpróbálunk javulni, egy-egy újdonságot megpróbálunk gyakorolni.

A válogatott játéka mennyit javulhat?

A játéknak nem kell javulnia, de az eddig tapasztalt hullámzást nem engedhetjük meg magunknak az elődöntőben. Fel kell húzni a játékosokat egy szintre, a játék minden részében erős, megbízható teljesítményt kell produkálni. Az eddigi öt meccs során minden játékosnak voltak jó momentumai és időszakos hullámvölgyei is, ezt kell rendbe rakni, de bízom abban, hogy a komoly tét és a becsvágy mindezt megoldja.

Mi okozta a hullámvölgyet a csapat teljesítményében?

Szinte mindig egy-egy játékos egyéni hibája okozta. A Montenegró elleni meccsen három góllal vezettünk, de nem tudtuk kihasználni a ziccereket, míg az ellenfél betalált, ebből szerzett önbizalmat, majd egyenlített. Egy-egy egyéni hiba kicsit megfertőzi a csapatot, és általános bizonytalanságot okoz, mert a következő fontos labdánál a többiekben is benne lesz az előző hiba, megnő a helyzet jelentősége, és újabb hiba következhet. Előrelépési lehetőség, ha valakinek nem megy, akkor a többi játékos kihúzza a gödörből.

Az elődöntőben a horvát-montenegrói párosból melyik csapattal találkozna szívesen?

Montenegró csapata verhető. A csoportmeccsek során döntetlent játszottunk velük, de a mi kezünkben volt a mérkőzés.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Az elmúlt évtizedben megtorpant a fejlődő országok felzárkózása a gazdagabb nemzetekhez képest. Az Economist magazin elemzése szerint a szegényebb országok jóléti mutatói lassabban javulnak, mint ahogy a fejlett gazdaságok gyarapodnak. Ez a trend ellentétes az 1990-es évek közepétől kezdődő húszéves időszakkal, amikor a globális szegénység csökkenő tendenciát mutatott - közölte az Infostart.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 10:44
×
×
×
×