eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nébald: Várakozáson alul szerepelt a kardcsapat

A hetedik helyen fejezte be pekingi szereplését a világbajnok magyar férfi kardválogatott. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs összeállítású együttes kudarca azt jelenti, hogy a magyar vívók a pekingi olimpián egyetlen bronzérmet szereztek. Nébald György, a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya az InfoRádiónak azt mondta: ez a teljesítmény messze elmaradt a várakozásoktól, a magyar versenyzők gyengén vívtak az olimpián.

Nem tudta teljesíteni a várakozásokat a férfi kardválogatott - mondta az InfoRádiónak a csapat szövetségi kapitánya. Az amerikaiak elleni mérkőzés nem kezdődött jól, Szilágyi Áron beleszaladt egy 7-2-es vereségbe, ami miatt nem sikerült ellépni az ellenféltől - tette hozzá Nébald György.

A következőkben mégis sikerült ledolgozni a hátrányt, Nemcsik Zsolt négypontos előnynél (40-36) lépett pástra az utolsó asszóban, ám 9-4-re alulmaradt Ken Smarttal szemben. Most nem sikerült az, ami tavaly: az utolsó tust nem a magyar kardozó adta - magyarázta a szövetségi kapitány.

Az amerikai csapatot meg kellett volna vernünk - fűzte hozzá Nébald György.

A női kardozók versenyében Nagy Orsolya a várakozásoknak megfelelően szerepelt, egy világbajnokot legyőzött, egytől pedig kikapott és a 16 között végzett - értékelt a szövetségi kapitány, hozzáfűzve: a férfiak elmaradtak a várakozásoktól, nem jutottak a legjobb 8 közé.

Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron teljesítményéről szólva a kapitány elmondta: felkészülésük nem sikerült megfelelően mesterük, Gerevich György halála miatt.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×