eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Nébald: Nemcsiknek nehezen megy az átállás

Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás a 32 között, Szilágy Áron pedig a 16 között búcsúzott a pekingi olimpián a férfi kardvívók egyéni versenyében. Nemcsik és Szilágyi felkészülése nem sikerült jól, mivel edzőjük, Gerevich György augusztus 2-án súlyos betegség miatt elhunyt - mondta az InfoRádiónak a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya. Nébald György hozzátette: az utóbbi egy évben bekövetkezett stílusbeli változások sem kedveztek Nemcsik Zsoltnak.

Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron felkészülése nem sikerülhetett úgy, ahogy szerették volna: edzőjük, Gerevich György súlyos betegsége miatt az olimpia előtti hetekben már nem tudott velük dolgozni, a sportolók elutazása napján elhunyt - mondta az InfoRádiónak a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya.

Azt, hogy Gerevich két tanítványa kiesett, nem lehet kizárólag a tragédiával magyarázni - tette hozzá Nébald György, megjegyezve: a zsűri munkáját nem kívánja minősíteni.

A kapitány szerint a kardvívás sokat változott az utóbbi egy évben, egyre támadásellenesebb, ez pedig nem kedvez Nemcsik Zsoltnak, akinek az volt az erőssége, hogy jól támadott és lendült át az akciókon.

A magyar kardozónak nehezen megy az átállás, részben ő is ezzel magyarázta a vereséget: a bírák most rendre a Nemcsik támadásaira adott riposztokat pontozták - mondta Nébald György.

Nagyon sűrű a mezőny, már az elején világbajnokok találkozhatnak egymással, könnyű kiesni - magyarázta a vívók eddigi gyengébb szereplését a magyar kardválogatott szövetségi kapitánya.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×