eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Végső búcsú Kolonics Györgytől - képekkel

Több ezer gyászoló jelenlétében pénteken, a Farkasréti temetőben örök nyugalomra helyezték Kolonics Györgyöt. A temetésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A szertartáson az egyházi búcsúztatás mellett megemlékezett a kétszeres olimpiai bajnok kenusról Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyenesei István önkormányzati miniszter, valamint Tóth Mihály, Csepel és Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere.

Baráth Etele azt mondta: a magyar sport igazi arkangyala távozott közülünk, mindig tudta, mi volt a dolga és azt úgy tette, hogy tudta, a sport nem csak játék. Schmitt Pál kiemelte, a sors kegyes volt Kolóhoz, felruházta a bajnok jellemvonásaival, testben és lélekben mindig képes volt felülmúlni önmagát és a társakat. Gyenesei István úgy fogalmazott, egy fénylő csillag távozott közülünk, de eggyel több van felettünk az égen. Hozzátette: közös felelősségünk Kolonics emlékének megőrzése.

A temetésen jelen voltak a pekingi játékokra készülő kajak-kenu válogatott tagjai is.

Kolonics György ötkarikás lobogóval lefedett koporsóját kormányőrök és korábbi páros társai, Pálizs Attila, Horváth Csaba és Kozmann György, továbbá edzője, Ludasi Róbert vezették a sírhelyhez. A koporsót mindkét oldalon hét-hét kenus kísérte.

A Csepel 15-szörös világbajnok sportolója múlt kedden, edzés közben lett rosszul, megállt a szíve és az életét már nem sikerült megmenteni. Harminchat éves volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×