eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tihanyban és Siófokon parádéznak a Forma-1-es autók

Az eddigi jegyeladási adatok alapján a tavalyinál jóval több néző várható a jövő hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjra. A verseny siófoki sajtótájékoztatóján elhangzott az is, dolgoznak azon, hogy meghosszabbítsák a verseny 2011-ig érvényes szerződését.

Idén nem a fővárosban, hanem Siófokon és a Balatonon, illetve a tó felett lesz a Forma-1-es futam előtti parádé - mondta Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke a jövő hétvégi Magyar Nagydíj tájékoztatóján.

A jövő csütörtöki felvonuláson a Red Bull és a Toro Rosso autói indulnak majd útnak a Tihanyi Apátságtól, a hegyoldalon lefelé egészen a kompkikötőig száguldanak, ezt követően pedig hajóval a déli partra viszik őket. Eközben a Red Bull légi bemutatóját élvezhetik a szurkolók. Siófokon már a teljes város lezárásával róják majd a köröket. A három pilóta Gerhardt Berger, Sebastian Bourdais és Palik László lesz.

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter kiemelte: a Balaton Magyarország turisztikai zászlóshajója, míg a Forma-1-es futam az ország első számú sportattrakciója, így azon dolgoznak, hogy meghosszabbítsák a verseny 2011-ig érvényes szerződését. Elhangzott: előrehaladott tárgyalások folynak Bernie Ecclestone-nal, a száguldó cirkusz első emberével annak kapcsán, hogy további öt évvel meghosszabbítsák a megállapodást.

A jegyértékesítést végző cég vezetője arról számolt be, hogy eddig 25 százalékkal több bevétel folyt be, mint tavaly ilyenkor. Ez nem kis részben a lengyel szurkolóknak köszönhető, a várakozások szerint 25 ezren buzdítják majd Robert Kubicát Mogyoródon. Várhatóan megdől a 2000-ben felállított 12 millió eurós bevételi rekord.

A szervezők egymilliárd forintért fejlesztették a mogyoródi létesítményt. A paddock méreteit alaposan megnövelték, a pálya 6-os és 7-es kanyarjában új rázóköveket kellett elhelyezni, a célegyenesre ráfordító kanyart pedig már műfű vesz körül.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×