eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Samuel Eto'o Üzbegisztánban

Akkora őrültség, hogy akár igaz lehet: Samuel Eto'o, a világ egyik legjobb csatára az üzbég bajnokság második helyezettjéhez, az FK Kuruvcsihoz igazolhat. A hír több puszta fikciónál: a kameruni sztár, aki az elmúlt négy szezonban 108 bajnoki meccsen 77 gólt szerzett a Barcelonában, már Taskentben van.

Ne pironkodjon, aki nem hallotta még a Kuruvcsi nevét. 2005-ben alapították, a teljes neve, a Nyeftgazmontazs Kuruvcsi sokatmondó. Jelzi ugyanis, miből futhatja a nagy feltűnést keltő, s máris a klub nevét az egész világon megismertető tranzakcióra. Abból, amiből a legjobb orosz klubok is élnek: gázból és olajból.

A csapat keretében egyelőre kettő kivételével csak üzbég játékosok vannak: az egyik légiós türkmén, a másik a chilei José Luis Villanueva. Samuel Eto'o története a hét elején kezdődött, amikor az üzbég klub a honlapján közzétette, hogy leszerződteti a Barcelona szupersztárját.

Akkoriban még mosolyt fakasztott világszerte a hír, akadtak, akik azt kezdték el kutatni, hogy a bejelentés napja Üzbegisztánban nem bír-e olyan különleges hozadékkal, mint nálunk április elseje.

Ám Bahtier Babajev, a klub sportigazgatója csak erősítgette, a Kuruvcsi hat hónapra leszerződteti a kameruni csatárt, akiért egyébként 40 millió eurót fizetne. Ennyi pénzt még az arab olajsejkek sem fizettek Romáriónak vagy Szoticskovnak a rövid vendégjátékokért.

A Barcelona sajtófőnöke is cáfolta, hogy tárgyalna klubja az üzbégekkel, sőt, közben a Valencia érdeklődéséről lehetett olvasni a spanyol sajtóban. Ám utána hamarosan érkezett a cáfolat: a Valencia kiszállt a versenyből. Mi több: Eto'o maga megerősítette, foglalkoztatja a Taskentbe szerződés gondolata.

Csütörtök este a mindig friss Gazzetta dello Sport rövid hírben közölte, Samuel Eto'o elutazott az üzbég fővárosba, hogy átigazolásáról tárgyaljon. Később kiderült, Eto'ót elkísérték a Barcelona képviselői is, a klub ugyanis szerződésben áll a Kuruvcsival az ifjúsági futballisták képzése tárgyában.

Taskentben már sajtótájékoztatót is tartott, amelyen elismerte, hogy fontolgatja a Kuruvcsihoz szerződést, de az csak egy a lehetőségei közül. Világossá tette, órákon belül vissza kell térnie Spanyolországba, szombaton a Barcelonával megkezdi a felkészülést - ám hamarosan dönt a jövőjéről.

Pep Guardiola, a Barcelona tavasszal kinevezett új edzője korábban kijelentette, nem számít a kameruni játékosra az első csapatban.

Miközben Eto'o Taskentben ismerkedett a körülményekkel, s ízlelgette, hogy az üzbégek olyan fizetést kínálnak neki, mint amilyet még a Premier League legjobban kereső sztárjai sem kapnak, a Liverpool is bejelentette: amennyiben nem sikerül megszereznie a Tottenhamtől Robbie Keane-t, Eto'o a következő kiszemelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×