eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Varga Dénes: "Evidens, hogy pólóban az első hely a magyaroké"

A Pekingbe címvédőként utazó magyar férfi vízilabda-válogatott legfiatalabb tagja biztos az együttes újabb olimpiai sikerében. Varga Dénes az InfoRádiónak adott interjúban hangsúlyozta: készült arra, hogy meghatározó szerepet játsszon a kulcsfontosságú meccseken. A Vasas játékosa a horvátok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen négy gólt szerzett, az utolsó találatával pedig eldöntötte az összecsapást.

Mennyire elégedett a malagai Európa-bajnoksággal?

Elértük a célunkat. Arra volt jó ez az Eb, ami rávezetés, felkészülés volt az olimpiára, hogy a csapat csapatabbá váljon.

Készült arra, hogy a bronzmeccsen nyerőember lesz?

Elhatároztam, hogy ettől az idénytől kezdve eldöntök fontos meccseket - ez az Eb-n szerencsére sikerült. Célom, hogy ez tendenciává váljon. Szerencsés volt az a pillanat, ahogy elém pattant Molnár Tamás lövése után a labda, nekem már csak be kellett lapátolnom a kapuba.

Mennyit tud még fejlődni a csapat a néhány hét múlva kezdődő olimpiáig?


Az Eb volt a főpróba, az edzések már csak minimálisan tudnak segíteni. Azt gondolom, hogy jó állapotban vagyunk, és az elkövetkező pár napban-hétben az Unicum Kupával együtt még inkább azon leszünk, hogy formába lendüljünk.

Hány esélyese van az olimpiának?

Mindenki látja, hogy nagyon sok jó csapat van, de úgy gondolom, hogy 3-4 csapat tud megküzdeni a második helyért. Evidens, hogy az első hely a magyaroké.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×