eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Baráth Etele: Erőtől duzzadó, bizonyítani akaró csapat kell az olimpiára

Legkésőbb péntek délután eldől, hogy Kolonics György halála után milyen összetételű kenu kettes szerepel majd 500 és 1000 méteren a pekingi olimpián. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: szeretnék, ha a tragédia ellenére Kozmann György legalább egy számot vállalni tudna.

Az olimpiáig még sok a fontos tennivaló, hiszen nem egy viharvert, hanem egy erőtől duzzadó és bizonyítani akaró csapattal szeretnénk részt venni az olimpián - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Baráth Etele hozzátette: elő kell készíteni a végső búcsúztatást és a temetést, és a versenyzőkkel is folyamatosan tartani kell a kapcsolatot. Mindenkit a maga vérmérsékletének és érzelmeinek megfelelően kell támogatni - mondta, hozzátéve: a versenyzőket pszichológusok is segítik.

A sportolók felnőtt módon, kiegyensúlyozottan, rendkívül nagy önmérséklettel és a lelkiek feletti komoly tudati akarattal viselik a történteket - hangsúlyozta az elnök, aki szerint mindenki egyedi tragédiának értékeli Kolonics György halálát, mert a sportágban még soha nem fordult ilyen elő.

A szövetség elnöke elmondta azt is: Kozmann György és edzője csütörtök estig kért haladékot, hogy végleges választ adjanak az olimpiai szereplésről. A szövetség mindenesetre azt szeretné, ha a sportoló legalább az egyik számban egy másik versenyzővel indulna. Ez fontos lenne, hogy fel tudja dolgozni mindazt, ami történt - véli Baráth Etele.

A másik számban egy új páros versenyezne, ám ennek egyeztetése még folyik. A szövetség elnöke szerint péntek délig nyilvánosságra tudják hozni, milyen döntés született a kérdésben.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×