eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mi lehet Talmácsi új motorjának titka?

Eddig még nem sikerült megfejteni az idei motor, az Aprilia RSA titkát - hangsúlyozta Talmácsi Gábor az InfoRádiónak adott interjúban. A nyolcadliteresek kategóriájában címvédő magyar versenyző két hete kiesett a gyorsasági motoros világbajnokság Brit Nagydíján, majd múlt szombaton a hollandiai futamon reménytelennek tűnő helyzetből rajtolva idei első győzelmét aratta. Az alábbiakban a Talmácsi Gáborral készült beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják el.

Hová sorolja a múlt szombati asseni győzelmet?

A körülmények miatt is eddigi legnagyobb győzelmem volt ez. A futam elején el voltam keseredve, mert azt éreztem, hogy egyre csúszom vissza a mezőnyben. A csepegő eső miatt leállították a versenyt, majd amikor újraindították, kicsit változattunk a beállításon, majd az új rajt után éreztem, hogy lehet keresnivalóam, és sikerült is megnyernem a futamot.

Mikor látta, hogy a győzelem is összejöhet?

Az első kör végére, hiszen ennyi kellett, hogy felzárkózzam a szűkebb élbolyhoz. Örülök, hogy ezúttal jól sültek el a változtatások az erős szélben.

Egy héttel korábban, a Donington Parkban is a szél hátráltatta, és már a második kör elején kiesett. Mennyire keseredett el az újabb sikertelen Brit Nagydíj miatt?

Nagyon, mert azt éreztem, hogy esélyem sincs a célba érésre. Az első napon még nagyon erősnek éreztem a motort, de a verseny előtt a szélben már tudtam, hogy gondjaim lesznek. Az Apriliám vezethetetlen volt, és amikor jöttek a széllökések, csak az járt az eszemben, hogy mikor fogok elesni. Ha nem a második körben, akkor nem sokkal azután biztosan fel kellett volna adni a futamot. Assenben fordítva történtek a dolgok: az edzések mentek rosszul, és a verseny végződött jól.

Mennyire aggasztja, hogy bizonyos körülmények kozött nem tudják beállítani a motort?

Az Aprilia RSA továbbra is egy rejtély számomra. Ennek a motornak sajnos nincs logikája. Sem a fizikai törvények, sem a tavalyi tapasztalatok alkalmazása, sem pedig az én tesztrutinom nem volt eddig elég. Még az sem mondhatnám, hogy minden fordítva sül el, mint ahogy várjuk, mert ez sem igaz, pedig akkor már közelebb kerültünk volna a titkához.

A következő verseny a Német Nagydíj. Tavaly a Sachsenringen fölényesen győzött.

Ez mindenképpen önbizalmat ad, ráadásul a hollandiai futam után ki tudtam pihenni magam, négy napig az Adrián hajóztunk, ez jót tett a sűrű versenyprogram után. Még lesz lehetőségem a nagy motorommal itthon is edzeni, ez pedig tavaly is bevált a Német Nagydíj előtt. Nem a Sachsenring a kedvenc pályám, de remélem, ahogy tavaly, most is elkapjuk a fonalat, és már az elején sikerül a motort megfelelően beállítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×