eur:
389.4
usd:
361.4
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új fejlesztésű ruhában bíznak a magyar úszók

Csodadresszektől hangos az úszóport az elmúlt hetekben. Az amerikai úszók ezekben a ruhákban vesznek részt az Egyesült Államok olimpiai válogatóján, de már magyar versenyzők is tesztelték az Arena új fejlesztésű dresszét, amely a Speedo riválisa lehet, és sokat segíthet a pekingi játékokon - mondta az InfoRádiónak a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László beszélt arról is, hogy a ruha anyagának is köszönhetően a sportolók energiát takaríthatnak meg úszás közben.

A magyar úszók már kipróbálták az edzéseken az Arena cég új fejlesztésű ruháit, és az edzéseken mért eredmények alapján ez ugyanolyan jó, mint a másik cég, a Speedo által februárban piacra dobott csodadressz, ugyanis a mutatók ugyanazok - mondta az InfoRádióban a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kiss László kiemelte: a magyar bajnokságon is kipróbálják a dresszt, és akkor jobban össze lehet hasonlítani az eredményeket. Az olimpiára minden magyar úszó megkapja a méretre szabott ruháját az Arenától - tette hozzá.

Az úszó-válogatott kapitánya szerint a ruha a magas, vékony alkatúak sportolóknak sokat használ. A dressz titka, hogy magasabb vízfekvést biztosítanak, így erre kevesebb energiát kell fordítani úszás közben, így érhetőek el jobb eredmények - fejtette ki.

A köldöktől bokáig érő ruha a hosszabb távokon segít, a láb fenntartására nagyobb szükség van, míg a rövidebb távokon a teljes alakos ruha a jobb - emelte ki Kiss László.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×