eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Úszás: a szövetségi kapitány számított az amerikai világcsúcsokra

Számítottam arra, hogy az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyén történelmi fordulópont következik be - reagált a nyitónapi világcsúcsokra Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Szomorú, hogy nem kimutatható szerek vannak, s okkal merülnek fel óriási kételyek a tisztaságot, a doppingmentességet illetően - tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy a dopping gyanúja is felmerült.

"Jómagam számítottam a rendkívüli eredményekre, s úgy fogalmaztam Omaha előtt, hogy az amerikai úszók olimpiai válogatóversenyén történelmi fordulópont következik be" - reagált a nyitónapi világcsúcsokra Kiss László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek.

"Hogy óriási a tülekedés, az már Cseh Laci számában, a 400 m vegyesen is megmutatkozott, ahol Phelps óriási rekorddal nyert, saját legjobbját faragva tovább, de a sokáig vele tartó Lochte 4:06.08-as ideje is elképesztő, egyfelől belül van Phelps régi világcsúcsán, másfelől saját egyéni rekordját 3 másodperccel javította meg.

Ne feledjük, hogy Cseh Laci bő két héttel ezelőtti 4:07.96-os Európa-csúcsa, amelyet amúgy a régi Arena-nadrágjában úszva ért el, mégiscsak a felkészülési időszak közben, munkából született. Bízom benne, hogy a pekingi olimpiáig még tovább javul.

Ami az ifjabb Gary Hall doppingügyben elhangzott véleményét illeti, én teljesen egyetértek vele, azzal együtt persze, hogy bizonyíthatatlan a dolog. Szomorú, hogy nem kimutatható szerek vannak, s okkal merülnek fel óriási kételyek a tisztaságot, a doppingmentességet illetően."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×