eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A spanyol válogatott nyújtja az igazi joga bonitót

Negyvennégy év után ismét Európa-bajnok lett a spanyol labdarúgó-válogatott, amely a bécsi döntőben Fernando Torres góljával 1-0-ra nyert a német együttes ellen. Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója szerint a spanyol válogatott titka az, hogy jól össze van rakva a csapat. Hozzátette: a 2002-es világbajnok brazil együttes játékának folytatója a hispán válogatott a stílust és a technikai kvalitásokat tekintve.

A torna legjobb csapata nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot az általános vélekedés szerint - mondta Dénes Tamás. Az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója kiemelte: a vasárnapi bécsi döntőben a spanyolok jobban játszottak, a németek csak az első tíz percben uralták a meccset, de alig akadt helyzetük.

Furcsa volt, hogy a német sajtó arról cikkezett, az erősebb és testesebb Nationalelf-játékosoknak fizikálisan kell megverniük az ellenfelet, mégis a döntő gól előtt Fernando Torres egy ilyen párharcot nyert meg Lahmmal szemben - fejtette ki a futballszakíró. Dénes Tamás szerint Jens Lehmann is késve indult ki kapujából a spanyol találat előtt, de rá kevés panasz lehet, többször is megmentette góltól csapatát. Feltűnő volt, hogy mennyire bizonytalanul játszott a két középső védő, Mertesacker és Metzelder - tette hozzá.

A tornán nem Torres volt a spanyolok legjobbja, mégis a legfontosabb meccsen, a döntőben igazolta klasszisát - emelte ki az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója. Hozzátette: David Villa sérülése után egyedül harcolt meg a védőkkel az elődöntőben és a döntőben is, és remekül látta el feladatát. Talán meglepő, de a legértékesebb spanyol játékosnak ez az első trófeája.

Az immár 22 meccs óta veretlen spanyol válogatott titka az lehet, hogy jól össze van rakva a csapat, erős és technikás a középpálya - vélekedett Dénes Tamás. A futballszakíró szerint a 2002-es világbajnok brazil együttes játékának folytatója a spanyol válogatott a stílust és a technikai kvalitásokat tekintve, ez az igazi 21. századi joga bonito, azaz szép játék. A hispánok mindent tudnak a labdával, biztosan passzolnak, megoldják a helyzetet nehéz helyzeteket is, és van két világklasszis csatáruk - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×