eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Csődöt mondtak a portugál kulcsemberek

Megérdemelten győzött a német labdarúgó-válogatott a portugálok elleni negyeddöntőben, mert igazi csapatként küzdött - mondta Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója.

A futballszakíró szerint 2-1-es német vezetésnél Pepe kihagyott lehetősége volt a fordulópont, a harmadik német gól után pedig végleg eldőlt a találkozó, noha Michael Ballack fejesgólja szabálytalan volt a lökés miatt.

Az InfoRádió Európa-bajnoki tudósítója úgy vélekedett, a portugál kulcsemberek nem tudtak felnőni a feladathoz, Ronaldo és Deco is gyengébben játszott, miközben a német együttesben az eddig is remeklő Ballack és Podolski mellett Schweinsteiger is kiváló teljesítményt nyújtott.

Dénes Tamás szerint Ricardo, a portugál együttes kapusa két találatnál is hibázott, emellett a luzitán együttes gyengéje, hogy nincs világszínvonalú befejező csatára. Nuno Gomes nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de nem is lógott ki, és bár a csereként beálló Helder Postiga gólt fejelt, nincsen igazi alternatív ezen a poszton. A futballszakíró emellett Ronaldo egyéni kezdeményezőkészséget hiányolta a meccsen.

A német válogatottat a csütörtöki siker után már sokan a fináléban látják - emelte ki Dénes Tamás. Kifejtette: a Nationalelfet a törököknél egyértelműen jobbnak tartják, míg ha a péntek esti negyeddöntőből a horvát alakulat jut tovább, akkor a csoportmeccsen elszenvedett vereség után már nem hibázna a német együttes.

Hanganyag: Zsámboki Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×