eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Hatalmas holland fölény az álomcsapatban

Négy holland játékos került be az InfoRádió, a Sky Sports és az inforadio.hu látogatói által leadott osztályzatok összesített rangsora alapján kialakított álomcsapatba a csoportkört követően a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság kezdete óta értékeli az InfoRádió a játékosokat, valamint osztályozhatják olvasóink is a futballistákat. Szerdán lezárult a csoportkör, érdemes tehát megnézni, mely játékosok voltak eddig a legjobbak a tornán.

Két álomcsapatot alakítottunk ki: az elsőbe azok kerülhettek, akik legalább két találkozón kaptak osztályzatot, míg a második együttes összeállításánál már az egy meccsen szereplő futballistákat is számításba vettük.

Az álomcsapat kapusa a világbajnok olaszok továbbjutásában kulcsszerepet játszó Gianluigi Buffon (7.6) lett. A négy hátvéd közül három, Darijo Srna (7.2), Pepe (7.3) és Giovanni van Bronckhorst (8.1) gólt is szerzett már az Eb-n. Mellettük az orosz válogatott oszlopa, Szergej Ignasevics (7.6) került be az álomcsapatba.

A középpályások közül a legújabb török tehetség, Arda Turan (8), a hollandok vezére, Wesley Sneijder (8.6), a sokadvirágzását élő, a Barcelonánál mégis kegyvesztetté váló Deco (7.7), és a franciák ellen csodagólt szerző Arjen Robben (8) verekedte be magát az álomcsapatba.

A csatársorban a góllövőlistát is vezető David Villa (8.5) helye megkérdőjelezhetetlen, éktársa Ruud van Nistelrooy (7.8) lett képzeletbeli csapatunkban.

A B csapatban szereplők közül a svédek ellen gólt szerző és végig kiválóan szereplő Andrej Arsavin rendelkezik a legjobb átlaggal. Az irányító mellett három labdarúgó is bekerült a szbornajából. A spanyolok csatársztárja, Fernando Torres, valamint a portugálok kiválósága, Cristiano Ronaldo is a B együttesben kapott helyet az osztályzatok alapján.

Többen csalódást keltő teljesítményt nyújtottak az Eb-n, elég a franciákra, vagy a címvédő görögök kiesésére gondolni - mindez az osztályzatokon is meglátszik. A citromdíjas válogatott kapusa a többször is bakizó Nikopolidisz, mellette Szamarasz és Pacazoglu teljesítményét is lepontozták olvasóink. Két-két osztrák és lengyel labdarúgó is bekerült a legrosszabb futballisták képzeletbeli tizenegyébe.

Az InfoRádió honlapján az Eb valamennyi meccse után értékelheti a labdarúgókat, a találkozót követő napon 12 óráig, míg az eredményeket ezt követően nézheti meg. A jelenlegi állást megnézheti, ha ide kattint.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×