eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A lélektani plusz miatt az aranyéremig menetelhetnek Pirlóék

A francia Franck Ribéry sérülése és csapattársa, Eric Abidal kiállítása döntő volt a keddi Olaszország-Franciaország mérkőzésen, amelyet a világbajnok nyert meg 2-0-ra az osztrák-svájci Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak Aczél Zoltán, a magyar válogatott pályaedzője. A Rákospalotát is irányító tréner hozzátette: az olasz együttes magabiztosan várhatja a spanyolok elleni vasárnapi negyeddöntőt.

A meccs előtt még bízott a francia válogatott továbbjutásában Aczél Zoltán, a magyar nemzeti együttes pályaedzője, de a szakvezető szerint az olaszok elleni keddi találkozó Franck Ribéry korai sérülésével, valamint Eric Abidal kiállításával és a megítélt büntetővel el is dőlt.

A REAC vezetőedzője az InfoRádiónak elmondta: az olaszok rendkívüli módon felszívták magukat a sorsdöntő csatára, ennek is volt az eredménye 2-0-s sikerük és továbbjutásuk. Az itáliai együttesre jellemző, hogy nehezen kezdi a tornákat, majd lépésről lépésre javul - tette hozzá.

A franciák elleni győzelem és a továbbjutás akkora mentális lökést jelenthet Roberto Donadoni játékosai számára, hogy a végső sikerre is esélyesek - vélekedett a válogatott másodedzője.

A negyeddöntőben spanyol-olasz csatát rendeznek, és bár várhatóan az eddig remeklő hispán alakulat nem bízza el magát, a világbajnok olasz együttes a lélektani plusz miatt nyerhet - hangsúlyozta Aczél Zoltán.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×