eur:
389.47
usd:
363.74
bux:
68006.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A hollandokat is meglepte remeklésük - videó

A holland válogatott tagjai sem számítottak arra, hogy ilyen remek formában lesznek a labdarúgó Európa-bajnokságon. Marco van Basten szövetségi kapitány együttese az olaszok után a franciákat is fölényesen győzte le, és jutott a nyolc közé. Az olasz és a francia szövetségi kapitány is a játékvezetőt okolja.

Még a holland válogatott tagjait is meglepte kiváló formájuk a labdarúgó Európa-bajnokságon - mondta Ruud van Nistelrooy a franciák 4-1-es legyőzése után.

"Mi is próbáljuk felfogni ezt a teljesítményt. Nem számítottunk erre, hiszen nem voltunk a legjobb formában, mielőtt elkezdődött a torna. Most úgy tűnik, minden a helyén van, megvan a kellő önbizalom, és ez sokat segít a csapatnak" - közölte a holland csatár.

A Real Madrid támadója a csapatszellemet dicsérte. "Korábban is voltam válogatott, de a mostani keret szellemisége messze a legjobb. Keményen dolgozunk, együtt küzdünk" - emelte ki.

A földön kell maradni

A franciák ellen csodagólt szerző Arjen Robben szerint a földön kell maradniuk a két világra szóló siker ellenére. "Még van egy csoportmeccsünk, de utána már mindent vagy semmit játék jön, hiszen ha a negyeddöntőben kikapunk, kiesünk" - mondta a Real szélsője.


Marco van Basten, a holland szövetségi kapitány szerint csapata az olaszok elleni 3-0 alkalmával jobban játszott, mint a franciák 4-1-es legyőzésekor, és a szerencse is mellettük volt.

"A franciák sok gondot okoztak, és bizony, néha szerencsénk is volt. A védelmet kell dicsérnem, amely a nagy nyomás alatt nem roppant össze. Jól kezdtünk, majd később passzívak voltunk. A szünet után Robben és van Persie révén lettünk veszélyesek" - mondta az egykori klasszis.

Marco van Basten együttese számára tét nélküli lesz a románok elleni csoportmeccs, ugyanis biztosan csoportelsők, de ha a hollandok nem veszik kellően komolyan a találkozót, azzal éppen az olaszokat és a franciákat ejthetik ki. A szövetségi kapitány is azt mondta, hogy számára mindegy, milyen eredmény születik a keddi összecsapáson, de később hozzátette: minden találkozót meg akarnak nyerni.

Játékosait okolja Domenech

A vesztes francia válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech szerint nem minden játékosa nyújtott megfelelő produkciót a pénteki összecsapáson. "Bizonyos labdarúgók nem azt tették, amit kellett volna. Meg kell mutatniuk, hogy érdemes a francia mez viselésére" - emelte ki, de neveket nem említett.

A francia szakember szerint büntetőt kellett volna kapnia csapatának a hollandok elleni meccs egyik fontos pillanatában. "Az ellenfél kapusa és a bíró fosztott meg bennünket a gólszerzéstől. Persze, nincs videó. Nem akarok mentséget keresni, de ez kezezés volt. Jobban játszottunk, mint a románok elleni 0-0 alkalmával, mégis 4-1-es vereséget szenvedtünk. Ami eddig az erősségünk volt, a védelem, most az volt a leggyengébb" - jegyezte meg Domenech.

"Kemény lesz az olaszok elleni meccsünk, ez a mi kis döntőnk" - tette hozzá.

A franciák akkor juthatnak tovább, ha nyernek a világbajnok olaszok ellen, és a románok nem győznek a már biztos negyeddöntős hollandok ellen.Szintén a játékvezetőt okolta Roberto Donadoni, miután az olasz válogatott 1-1-es döntetlent játszott a románokkal. Tom Övrebö lesre hivatkozva nem adta meg Luca Toni találatát, majd később büntetőt ítélt a románok javára - igaz, azt Buffon kivédte, ezzel megmentve az olaszok esélyeit.

"Nem szoktam a bírókról beszélni, de a meccsünk játékvezetője nem volt túl jó" - hangsúlyozta a Squadra azzurra trénere.

Buffont magasztalják a lapok

Az olasz lapok szerint a gólszegény játék és a bírói tévedések miatt került nehéz helyzetbe a világbajnok labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon.

A Gazzetta dello Sport szombaton megjelent számában azt írja, hogy a csapat sorsa egy hajszálon függ. "A válogatott szívvel játszott, de csak döntetlent ért el a románok ellen. Luca Toni gólja szabályos volt. Olyan nehéz az út a továbbjutáshoz, mint még soha. Mindent bele kell adni, hogy megspóroljuk a korai hazautazást. Teljes lett volna a kudarc, ha Buffon nem véd mesterien, és nem hárítja a hajrában a 11-est."


A Corriere dello Sport szerint a kapus, Buffon mentette meg Itáliát, amelyet bírói ítéletek sújtottak. "Csodára van szükség a továbbjutáshoz. Az előző vb két döntőse, Olaszország és Franciaország gyakorlatilag kiesett. Csapnivaló a nemzeti csapat, amelynek útját katasztrofális játékvezetés kíséri." - írta az újság.

A Tuttosport úgy véli, már csak a hollandokban lehet bízni, és a már biztos negyeddöntős alakulat nem kap ki a románoktól. "Nagyon csekély az esély a negyeddöntőre. A súlyos bírói tévedések megzavarták a játékot, de így sem lehet ráismerni a világbajnok együttesre."

A La Repubblica is kitér arra, hogy Buffon miatt maradt életben a továbbjutási lehetőség. "A kapus mentett meg bennünket, de még így is csodára lesz szükség. Enyhe javulás figyelhető meg a játékban, a középpályát viszont meg kell erősíteni. Del Piero sem csillogott, így nehéz a góllövés. Luca Toni meg peches Toni lett."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×