eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vigyázat, csalók teszik zsebre a sportszeretők pénzét!

Spanyol szélhámosok Seychelle-szigeteki cégének Izraelben bejegyzett internetes oldala árusít nem létező jegyeket a futball Európa-bajnokságra, sőt az olimpiára. Az Európai Fogyasztói Központ is tud a csalásra specializálódott honlapról, amely két IP-címen is elérhető - közölte a központ magyarországi igazgatója.

Többen jelezték, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság meccseire rendelt jegyeik nem érkeztek meg a megadott időpontig, és akadtak, akiknek személyes átadást ígértek, ám ők sem kapták meg a belépőket - mondta az InfoRádiónak az Európai Fogyasztói Központ magyarországi igazgatója.

Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő is a hoppon maradt fogyasztók között van, ő a www.official-ticket.com oldalról rendelte a jegyeket, a honlap azonban csalásra épül. Az Európai Fogyasztói Központ értesítette is az ügyről az uniós tagállamokat, illetve Norvégiát és Izlandot - közölte Morvay György.

A jegyrendelő honlap - amint az osztrák hatóságok nyomozása során kiderült - egy Seychelle-szigeteken bejegyzett cég izraeli IP-címmel, amely mögött spanyol csalók állnak - mondta az Európai Fogyasztói Központ magyarországi igazgatója.

Nehéz ügy

A szélhámosokat már többen feljelentették, az ügyről pedig tud az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA is. A probléma az, hogy, mivel a céget a Seychelle-szigeteken jegyezték be, az ottani jogszabályok az irányadók vitás kérdésekben, vagyis a fogyasztók csak ott tudják követelésüket érvényesíteni, ami így szinte lehetetlen - magyarázta Morvay György.

A jelenlegi helyzetben csak annyit tehetnek, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét: ne rendeljenek a www.official-ticket.com, illetve az ugyanazon cég által üzemeltetett www.euro-2008tickets.com oldalról jegyet se a futball Eb-re, se az olimpiára, mert a pénzüket csalók teszik zsebre - fűzte hozzá az Európai Fogyasztói Központ magyarországi igazgatója.

Az InfoRádió keresi Becsey Zsolt európai parlamenti képviselőt is, aki a Dél-Magyarország című napilap információja szerint a vasárnapi osztrák-horvát meccs két jegyéért 682 eurót fizetett ki az internetes csalóknak, de nem kapta meg a belépőket, ezért feljelentést tett az osztrák rendőrségen.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×