eur:
389.23
usd:
361.87
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Angyal Zoltán: "Fábiánné még a köszönésemet sem fogadja"

A Magyar Kajak-kenu Szövetség soha nem lépett közbe az edzők és a versenyzők vitájába - mondta szerdán az InfoRádiónak a szövetség elnöke a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából távozott kajakozók ügyéről. Nyilatkozott a szövetségi kapitány is, aki hangsúlyozta: személyesen gondoskodik arról, hogy Kovács Katalin új edzőjével ideális körülmények között készülhessen az olimpiára.

A szövetség feladata, hogy amennyire csak lehet, nyugodt feltételeket biztosítson a versenyzőknek. Ebbe beletartozik az edző, a pénz, a médiakommunikáció, a pszichológia és a helyszínek - mondta szerdán a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke.

Baráth Etele elmondta: az elmúlt években a szövetség semmilyen eszközzel nem lépett közbe a versenyzők és edzők munkájába, illetve vitájába. Ezt a sportág eredményessége igazolta, hiszen a versenyzők hihetetlenül felkészültek, az edzőik pedig világszínvonalúak. A közöttük lévő viszonyokat nem lehet kívülről meghatározni - hangsúlyozta a vezető.

Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya hozzátette: a Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából tegnap távozó Kovács Katalin lépese 80 nappal az olimpia előtt bátor döntés volt, de biztos abban, hogy új edzőjével, Sári Nándorral is fel tud készülni.

Angyal Zoltán szíve szerint megkeresné Fábiánné csoportját is, mert a versenyzőkkel nincs semmilyen problémája, de az edzőnő még a köszönését sem fogadja. Így nagyon nehéz megtalálni a kommunikáció módját - véli a kapitány, aki hozzátette: a szövetség az edzőnő maradék csoportjának minden segítséget meg fog adni, hogy ugyanolyan körülmények között és ugyanolyan lehetőségekkel tudjon készülni az olimpiára.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×