eur:
388.62
usd:
360.82
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Irreális lenne a következő magyar foci Eb-pályázat

Nincs esélye a sikerre Magyarországnak egy Európa-bajnoki pályázaton, ha 50-60 ezer fő befogadására alkalmas stadionokat vár el a rendezőtől az Európai Labdarúgó Szövetség - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. Az idei, osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadal egyik legnagyobb hiányossága éppen az lehet, hogy a legtöbb meccset csak 30 ezer szurkoló nézheti végig a helyszínen.

Kevés közgazdasági hatást gyakorol a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot rendező két ország, Ausztria és Svájc gazdaságára a kontinensviadal - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. Hozzátette: a svájci gazdaságot nem teszi sínre az Eb megrendezése, bár vannak pozitív hatásai, de ezek nem olyan mértékűek, hogy meghatározóvá válnának, és Ausztriában is hasonló a helyzet

Ausztriában és Svájcban nem volt szükség azokra a nagy gazdasági tevékenységekre, infrastruktúra-fejlesztésre, környezetvédelmi beruházásokra, mint például Pekingben, így ezek a pozitív hatások elmaradtak - fejtette ki a sportközgazdász. Dénes Ferenc kiemelte azt is, hogy mindkét ország kedvelt turisztikai célpontnak számít, így nem nőnek akkora mértékben a vendégéjszakák sem.

Komoly gondot okoz a rendezőknek, hogy a legtöbb meccset csak 30 ezer szurkoló befogadására alkalmas stadionokban rendezik - vélekedett. A sportközgazdász szerint ehhez az UEFA nem fog hozzájárulni a jövőben, hiszen óriási az érdeklődés a jegyek iránt, de sokan nem jutnak majd belépőhöz. Viccesen azt lehet mondani, hogy könnyebb lesz lottón nyerni, mint sorsolással Eb-jegyet szerezni - tette hozzá.

Dénes Ferenc közölte: a jövőben a pályázatok elbírálásnál és a rendezés jogának odaítélésénél figyelembe fogja venni a nemzetközi szervezet, hogy nagyobb, 50-60 ezres létesítmények is legyenek. Ugyanakkor ez irreálissá teszi az esetleges következő magyar Eb-pályázatot, hiszen társrendezőként is legalább négy, 50-60 ezres stadionnak kell majd rendelkezni - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×