eur:
389.4
usd:
363.38
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Manchester United: legyen március áprilisban!

Ma este eldől: lesz-e nem angol résztvevője a Bajnokok Ligája májusi döntőjének. Eldől az is, sorozatban másodszor is egyetlen trófea megnyerése nélkül zárja-e Barcelona az évet. S tulajdonképpen az is, csalódás lesz-e a Barça, vagy a Man United számára az idény. Amelyik kiesik, már nem zárhat jobb szezont, mint 2007 tavaszán. A két csapat a múlt szerdai 0-0 után ma 20.45-től az Old Traffordon folytatja.

Sir Alex Ferguson a mérkőzés előtti, hétfő esti sajtótájékoztatón még a múlt szombati rangadóról beszélt. Egyrészt védte saját rotációs politikáját - Cristiano Ronaldo csak az utolsó 30 percben, Carlos Tévez egyáltalán nem játszott -, másrészt füstölgött egy kicsit a tizenegyes, illetve egy tizenegyes meg nem adása miatt.

Majd határozottan cáfolta, hogy csapata hullámvölgyben lenne, függetlenül attól, hogy az utóbbi hetek eredményei sokkal gyengébbek a márciusiaknál. Nem tudott még választ adni arra, hogy a csípősérüléssel küzdő Wayne Rooney, valamint a szombaton fejbe rúgott Nemanja Vidics játszhat-e - ő mindenesetre reménykedett ebben.

A hazai mérleg a Manchester United mellett szól: Sir Alex csapata a legutóbbi 11 nemzetközi kupamérkőzését megnyerte az Old Traffordon. Ezzel szemben a Barcelona a legutóbbi három meccsén nem tudott gólt szerezni a spanyol bajnokságban, illetve a BL-ben.

Más kérdés, hogy a szombat esti, Deportivo elleni vereséget nem igazságos a sorba citálni: gyakorlatilag a második tizenegy játszott. Frank Rijkaard szerint a rossz mérleg ellenére támadni kell a csapatának a továbbjutáshoz.

Alighanem igaza van: nyugodtan számíthat arra, hogy a Manchester United gólt fog szerezni. Ebben az esetben viszont az övéinek is kell legalább egyet a továbblépéshez. Rafa Márquez nem játszhat az eltiltása miatt, az első összecsapásról hiányzott Carles Puyol ellenben elfoglalja a helyét. Ronaldinho természetesen hiányzik majd, de elöl bevethető Messi, Eto'o, Henry, illetve Krkic és Giovani is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×