eur:
394.32
usd:
355.85
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Amerikai kézbe került a Liverpool labdarúgócsapata

Elfogadta két amerikai vállalkozó vételi ajánlatát, így harmadik angol élvonalbeli klubként tengerentúli tulajdonba került a Liverpool FC labdarúgóklub. Az új tulajdonosok a részvényekért 174,1 millió fontot fizettek, akik 44,8 millió fontnyi adósságot is átvállaltak.

A Manchester United és az Aston Villa után a Liverpool lett a harmadik angol élvonalbeli labdarúgóklub, amely amerikai tulajdonba került. A kikötőváros csapatát 174,1 millió fontért és 44,8 millió fontnyi adósságátvállalásért vásárolta meg George Gillett és Tom Hicks.

A két új tulajdonos vállalta a Liverpool új, 60 ezres befogadóképességű stadionjának felépítését és annak finanszírozását is, erre kötelezettség vállalásuk szerint 215 millió fontot költenek a brit lapok értesülése szerint. Ígéretet tettek arra is, hogy külön játékos vásárlási alapot hoznak létre, de ennek tervezett összegét nem közölték.

Az üzlet azután jött létre, hogy a dubai vezetés által támogatott Dubai International Capital elállt vételi szándékától.

Az angol élvonalat az utóbbi években elárasztották a külföldi befektetők. Közülük a legnevesebb a Chelsea tulajdonosa, az orosz milliárdos, Roman Abramovics. Sokat (bár természetesen messze nem annyit, mint Abramovics) költött a Portsmouthra orosz származású francia tulajdonosa, Alexandre Gaydamak is.

Tavaly decemberben a patinás West Ham United is külföldi kézbe került, az együttest egy, az izlandi labdarúgó szövetség elnöke által vezetett konzorcium vásárolta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×