eur:
392.88
usd:
368.29
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Döntés az olasz stadionok ügyében

Az olasz kormány, az olimpiai bizottság és a labdarúgó-szövetség vezetőinek hétfő esti ülésén úgy határoztak, hogy a jövőben csak azokban a stadionokban lehet nézők előtt mérkőzéseket rendezni, amelyek minden szempontból megfelelnek a rendkívül szigorú biztonsági előírásoknak.

A kormány szerdán rendkívüli ülést tart, amelyen előkészíti a stadionokra vonatkozó, várhatóan minden eddiginél szigorúbb új biztonsági előírásokat.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint is csak olyan stadionban lehetne élvonalbeli bajnokit rendezni, amelyben névre szólóak a jegyek, a nézőket pedig elektromos beléptető kapukon, illetve forgóajtókon keresztül engedik be a lelátóra. A 10 ezer férőhelyesnél nagyobb stadionokban kötelező a belső, illetve a külső teret lefedő videorendszer.

Korábban a dpa német hírügynökség azt írta, hogy az előírásoknak egyelőre a római, a torinói, a genovai, a messinai, a palermói és a sienai élvonalbeli csapat stadionja felel meg, hozzátéve, hogy a milánói arénában, valamint Parmában heteken belül befejeződik a belső megfigyelő rendszer kiépítése.

Az AFP úgy tudja csak a torinói Olimpiai és a római Olimpiai Stadion, valamint a palermói és a sienai létesítmény felel meg teljesen a követelményeknek, az EFE viszont úgy értesült, hogy egyedül a római Olimpiai Stadion tökéletes, míg közel áll ehhez a milánói Giuseppe Mezza Stadion, valamint a torinói Olimpiai Stadion.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×