eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyárfás: a kedélyeskedés nem számít

Gyárfás Tamás szerint egyedül az olaszokkal kell megküzdeni a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezéséért. A magyar-horvát pályázati bizottság magyar vezetője az InfoRádiónak arról is beszámolt, hogy már javaslatokat fogalmazott meg az esetlegesen 24 résztvevős kontinensviadalról.

Múlt pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség düsseldorfi tisztújító kongresszusán a szervezetet 1990 óta irányító svéd Lennart Johnassonnal szemben a francia Michel Platinit választották meg elnöknek. A Juventus volt sztárjának vezető szerepe miatt a közvélemény jelentős része az olasz pályázat sikerét valószínűsíti az április 17-ei voksoláskor.

"Azt mondtam a választás előtt, hogy amelyik elnökjelölt nyer, számunkra az a jó. Ezt fenntartom. Utólag azon morfondírozni, hogy mennyivel lett volna kedvezőbb Johansson újraválasztása: értelmetlen" - mondta Gyárfás Tamás, aki bízik Platini sportemberi hozzáállásában.

"Sulykolnunk kell reményünket: az új UEFA-elnök túllép azon, hogy ezer szállal kötődik Olaszországhoz" - tette hozzá.

A kedélyeskedés nem mérvadó a szavazáskor


A magyar pályázati irányító bő egy éve még meglepve konstatálta, hogy a korábbi MLSZ-elnök Bozóky Imre Lennart Johanssonnal vagy éppen a horvát szövetséget irányító Vlatko Markoviccsal "megölelték, megropogtatták, még talán meg is puszilták egymást".

A futballvezetői berkekben a kedélyes viszonyt Gyárfás Tamás a következőképpen érzékeltette: "már futok, amikor megjönnek ezek az emberek, mert nemhogy Kisteleki Istvánt, hanem már lassan engem is csókolgatnak, ha nem tudok a háttérben ügyesen elficánkolni".

A pályázati vezető nehezen átláthatónak nevezte a közeget. Kijelentette: semmit nem jelent, hogy a személyes találkozásokkor ki mit mutat, a kedélyeskedésnek ugyanis semmi köze nincs a titkos szavazáshoz.A lengyel-ukrán kettős egyetlen voksra sem számíthat

A lengyel-ukrán Európa-bajnoki pályázat teljesen esélytelen, mert semmiben nem kiemelkedő, ráadásul a lengyel sportminiszter korrupció vádjával nemrég felfüggesztette a szövetség elnökségét - mondta az InfoRádiónak Gyárfás Tamás, hozzátéve, hogy a szakbizottsági reakciók alapján a magyar-horvát pályázat a legjobb, míg Olaszország a labdarúgásban és a feltételrendszerben kétségkívül a legerősebb.

Az UEFA végrehajtó bizottságában 14 tag foglal helyet. Az ukrán tag az első körben semmiképpen nem szavazhat.

Gyárfás Tamás emlékeztetett: Michel Platini szintén jelezte, hogy semleges marad, csak szavazategyenlőség esetén voksol. Ez ekkor kötelező, és természetesen ebben az esetben az elnök szavazata dönt. Első lépésben egyébként nyolc azonos voks kell a sikerhez.

"Nagy dolog, hogy reális győzelmi esélyekkel indul a magyar-horvát kettős a jobb infrastrukturális helyzetben lévő Olaszországgal szemben" - hangsúlyozta a magyar pályázati elnök.

Skót előterjesztés, magyar huszárvágás

Az UEFA múlt heti kongresszusán skót előterjesztésre a tagok nagy fölénnyel arra szavaztak, hogy a 2012-es Eb 16 helyett már 24 csapatos legyen.

Gyárfás Tamás szerint elfogadhatatlan, hogy a két és fél évvel ezelőtt kiírt pályázatnál ilyen jelentős elemen változtassanak. Elmondta, hogy napokon belül elkészül egy tanulmány az ügyben.

Ugyanakkor már hivatalos levélben is jelezte, hogy elfogadnák a feltételeket, ha négy- helyett hatcsapatos csoportok lennének, tehát nem kellene új helyszíneket keresni.

Ebben az esetben az jelenthetne problémát, hogy eredetileg minden együttest más négy- vagy ötcsillagos szállodában kellene elhelyezni. A magyar pályázati vezető ennek a szabálynak a feloldását is kéri, hiszen az előírásnak Budapest kivételével igen nehéz lenne megfelelni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×