eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"A testméreteket tekintve a legtoleránsabban felépített a magyar csapat"

Sajátos dicséretben részesítette a német Süddeutsche Zeitung hétfői számában a magyar kézilabda-válogatottat, hangoztatva, hogy a testméretek tekintetében az egyik legtoleránsabban, mégis kiválóan felépített csapat.

A tekintélyes lap bevezetőjében a Németországban is az egyik legnépszerűbb labdajátékot a futballal és a kosárlabdával hasonlította össze. A cikkíró nem halgatta el, hogy a felépítés szempontjából a kézilabdázók talán a legszerencsésebb helyzetben vannak.

A focisták ugyanis aligha lehetnek kövérek - írta a lap, példaként említve a brazil Ronaldót, akinek a világbajnokság idején hasán és csípőjén igencsak feszült az amúgy tetszetős válogatott mez.

A 166 centiméternél alacsonyabb kosárlabdázóknak sincs sok lehetőségük a villogásra - mutatott rá a Süddeutsche Zeitung, hozzátéve, hogy mindezzel szemben a kézilabda az a sportág, amelyben valamennyi testtípusnak van esélye.

A csapatkapitány három méter magasba is emelkedhet

Ebből kiindulva a lap a Németországban zajló világbajnokság az egyik legtoleránsabban felépített csapatának a magyart nevezte.

A magyarok legismertebb játékosának tartott Nagy Lászlóról azt emeli ki a cikkíró, hogy könnyedén kihasználhatja a szükséges magassággal párosuló karcsúságát, továbbá azt, hogy balkezes és felugorva akár három méter magasságba képes emelkedni.
A honosított mackó és a dán gólvágó esete

Az Iváncsik-testvéreket a Süddeutsche Zeitung igazi atlétáknak nevezte, megemlítve, hogy Gergőnek elsősorban a jobb, Tamásnak a bal keze erős.

Az újság szerint a magyar az a válogatott, amelyik a piknikus típusokat is a legtökéletesebben integrálta, kiemelve Gál Gyulát, akit védő aligha tud feltartóztatni, továbbá a szerbből honosított Nenad Puljezevicset, aki méreteiből fakadóan is szinte teljességgel betölti a kaput.

A nemrég honosított Puljezevics a dánok elleni mérkőzés utolsó perceiben valósággal megbénította a skandinávokat. Legjobb játékosuk, Lars Christiansen - aki korábban tíz kísérletből tíz gólt szerzett - sorsdöntő pillanatban szinte megmerevedett, amikor hirtelen egy 33 éves " mackó" nézett vele farkasszemet.

A Dánia és Norvégia legyőzésével már biztos csoportelső magyarok hétfőn este negyed héttől Angolával játszanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×