eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Del Piero ötszázadik Juve-meccse

Két, hasonló cipőben járó csapat találkozik egymással az olasz bajnokság vasárnap esti rangadóján. A Milan - elképzelhetően már ismét Didával a kapuban - a Lazióhoz látogat. A listavezető Inter a Fiorentinával találkozik.

A római "sasok" az utóbbi időben nincsenek túl nagy formában, december eleje óta mindössze két bajnoki mérkőzésüket nyerték meg - hatból. Ugyanakkor a nagy mérkőzésekre általában összeszedik magukat , elég csak arra gondolni, hogy 3-0-ra megverték a Romát az Örök Város derbijén. Kulcsjátékosaik közül mindenki egészséges.

Ugyanezt nem lehet elmondani, viszont, a milanosokról. A piros-feketék közül Nesta, a Lazio korábbi szimbóluma nem játszhat, s nagyon kétséges a szezon kiemelkedően legjobb Milan-játékosa, a brazil Kaka szerepeltetése is.

A Milan egyébként csütörtökön kikapott 1-0-ra a B-ligás Arezzótól az Olasz Kupa negyeddöntőjében, ám miután az első találkozón 2-0-ra nyert, továbbjutott.

Ancelotti nem tulajdonított nagy jelentőséget a vereségnek, szerinte lényeg, hogy a csapat továbbjutott. A meccsen már Dida védett, nagyon valószínű, hogy a brazil kapus, közel kéthónapos kihagyás után, a Lazio ellen újra bajnoki meccsen szerepel majd.

Mind a két gárda számára nagyon fontos a találkozó: harcolnak a BL-selejtezőben való szereplésre jogosító negyedik helyért. A Lazio 23 ponttal áll, azonos pontszámmal a negyedik Cataniával. A Milan hátránya mindössze három pont.

A bajnoki cím első számú esélyese, az Inter a Fiorentinát fogadja, győzelmi soorzatának folytatásában reménykedve. A firenzeiek soraiból, eltiltása miatt, hiányzik majd a korábban a kék-feketéknél is szerepelt román, Adrian Mutu. Az Internél viszont játszik majd Adriano, aki 2002-ben a Fiorentina kölcsönjátékosa volt. Õk ketten egyébként jól ismerik egymást, hajdanán nagyszerű kettőst alkottak a Parmában.

A B ligában szereplő Juventus a Barit látja vendégül a hétvégén. A csapat kapitánya, Alessandro Del Piero ötszázadik mérkőzését játssza majd a "Zebráknál". A 14. idényét a klubnál töltő csatárt korábbi edzője, a világbajnok válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi ünnepelte: "Del Piero az olasz futball szimbólumainak egyike, amikor valaki a Juvéról beszél, azonnal rá is gondol.

Nem sokan játszottak ötszáz meccset a Juventusban, s senki sem szerzett, hozzá hasonlóan, 203 gólt. Del Piero akkor is maradt az egyesületnél, amikor a kizárás után, többen elhagyták a csapatot, ő igazi példakép."

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×