eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az Arsenal segíthet a Chelsea-n

Az Arsenal és a Manchester United vasárnap délutáni rangadója a 2007-es futballtavasz egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a Premier League-ben. Annak ellenére is, hogy, például, az 1997 és 2004 közötti periódustól eltérően a tét nem a bajnoki cím - ezúttal az Arsenal 15 pontos hátrányban van a "Vörös Ördögökkel" szemben. Az "Ágyúsok" ezúttal a BL-indulásért harcolnak, s győzelmükkel segíthetik a híveik által egyáltalán nem kedvelt Chelsea-t.

A két csapat, minden sorozatot figyelembe véve, 200. tétmérkőzését vívja egymással. A találkozón megszülethet az Arsenal 50. hazai bajnoki győzelme régi vetélytársa ellen.

Ha Arsene Wenger csapata valóban megszerzi a három pontot, a francia edző keze alatt szerzett bajnoki pontjainak száma pontosan elkéri a nyolcszázat.

Maradva a két edzőnél: Sir Alex Ferguson 21., Arsene Wenger 11. éve irányítja csapatát. 1996 ősze óta ez lesz kettejük 33. találkozója, a mérleg meglehetősen kiegyensúlyozott: a United 11, az Arsenal 12 meccset nyert meg, 9 döntetlen mellett.

A kilenc döntetlenben szerepel a 2003-as "Szuperkupa"-mérkőzés, amelyet a Manchester United, s a 2005-ös FA-kupa-döntő, amelyet az Arsenal nyert meg tizenegyesekkel.

A londoni gárda még veretlen az Emirates Stadiumban, ami egyben azt is jelenti, hogy hazai pályán még nem kapott a mostani idényben. A Man United az otthoni és idegenbeli meccseket is tekintve mindössze két vereséget szedett össze eddig, az egyiket éppen az Arsenal ellen, szeptemberben, az Old Traffordon.

Remélhetően fog gól születni a találkozón, mivel éppen ez a két gárda a Premiership két azon csapata, amely ebben az idényben még egyetlen bajnoki meccsét sem zárta 0-0-val.

Az Arsenal nincsen rossz formában, minden sorozatot figyelembe véve, az utóbbi négy mérkőzését megnyerte, sőt utóbbi 12 meccséből mindössze egyet veszített el.

A Manchester United egyenesen remek formában van - legutóbbi 12 mérkőzéséből csak egyet veszített el. A legtöbb mutatót tekintve a Premiership legjobb csapata.

Az Arsenalból az eltiltott Gilberto Silva biztosan hiányzik majd, s kérdéses a sérült Robin van Persie játéka is. A Manchester Unitedben Sir Alex akár a létező legerősebb tizenegyet is pályára küldheti.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×