eur:
389.48
usd:
359.03
bux:
67906.51
2024. június 1. szombat Tünde

Szárnyaló magyar kamionok a Dakaron

Remek tempóban haladnak a magyar kamionok a Dakar Rali 10. versenynapján. Darázsi Zsolték a 15. helyen értek célba. Szobi Balázsék a második ellenőrzési ponton a 19., Szaller Zoltánék ugyanott 23.-ak voltak. Az egyetlen magyar motoros Kátai, valamint Szalay, és Palik már célba ért.

Az autósoknál a katari-francia páros, Nasser saleh Alattyah és Alain Guehennec lettek a 10. szakasz leggyorsabbjai. Eredményükkel megerősítették összetettbeli negyedik helyüket.

Az összetettben vezető francia Peterhansel ezúttal csak a negyedik helyen zárt, az összetett második, szintén francia Luc Alphand pedig csupán hatodik lett.

A magyarok közül ezúttal Szalay Balázsék voltak a jobbak. Az első mért ponton a 29., a második mért ponton a 27. helyen álltak, végül a 29. legjobb idővel értek célba, és három helyet javítva az összetettben a 38.-ak.

Palik Lászlóék egy 36. és egy 34. részhelyezés után a 37. helyen értek célba, ezzel az összetettben egy helyet javítva jelenleg a 26.-ak.

Szárnyaló magyar kamionok

A kamionosoknál a holland Arjan Brouwer által irányított egység győzött, ezzel az összetettben a 7. helyre léptek előre.

Az összetettben vezető holland Hans Stacey által irányított kamion csupán a hetedik lett, a második helyen álló orosz egység a 10. szakaszon a 3. helyen végzett.

A Darázsi Zsolt által irányított MAN kamion az első mért ponton az előkelő 14. helyen állt, a második ellenőrzési ponton a 13. legjobb idővel haladtak át, végül a 15. helyen értek célba.


Szobi Balázsék mindkét ellenőrzési ponton a 19. leggyorsabbként haladtak át, de még futottak be.


Szaller Zoltánék sem értek még célba, az első mért ponton a 20.-ak voltak, a második ellenőrzőponton a 23. legjobb idővel haladtak át.

A motorosoknál a portugál Helder Rodrigues győzött, aki idei második szakaszgyőzelmével (korábban a második napon bizonyult a legjobbnak) összesítésben a hatodik helyre lépett előre.

Az összetettben vezető Marc Coma a második helyen végzett, míg az összetettben második Cyril Despres harmadik lett a tizedik szakaszon.

Az egyetlen még versenyben lévő magyar motoros, Kátai Péter az első mért ponton a 39. volt, a második mért ponton 34., végül a 36. legjobb idővel ért célba, ezzel összesítésben három pozíciót visszacsúszva a 25. helyen áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.03. hétfő, 18:00
Deutsch Tamás
a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 1. 16:40
×
×
×
×